domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

En Månad Senare...

Kategori: Allmänt

Ja, nu har det gått en månad och det är dags att se hur det har gått med återanpassningen till samhället. Motvilligt har de inblandade återinträtt i de vanliga rutinerna i mindre eller större utsträckning. Zacharias och Benjamin är rätt nöjda med att vara hemma, medan de vuxna försöker hålla uppe en fasad av förnöjsamhet. Sandra jobbar på, men planerar samtidigt kommande resor, och hoppas på att Telia skall skicka henne på uppdrag i Indien. Andreas kör med vanlig förträngning och går således fortfarande i Indiska kläder och har ständigt sin väska laddad med Tandborste, ett ombyte underkläder och en Indisk Dassrulle.
 
Från att mest behövt planera dagens utflykt (att posta paket räknas definitivt som en dagsutflykt i Indien), så skall man nu besiktiga bilar, planera mat, betala räkningar, deklarera, diska och uppföra sig civiliserat. Skitkul? - Nej!
 
Men visst är det roligt att träffa de närmaste igen, men det hade vart roligare om vi var kvar i Indien och ni kom o hälsade på;)
 
Av alla paket vi skickade hem, är det ett som fortfarande inte nått hit. Det var det enda vi inte skickade från posten. En dag i Dehli hade vi bestämt att vi skulle baxa våra 15 kg (?) till ett postkontor och spendera en 3-4 timmar med att få det skickat, men när vi kom utanför hotellfoajen och fick syn på en fraktfirma tog lättjan över och vi beslutade att 5 insparade timmar var värt en lite högre kostnad. Direkt efteråt fick åtminstonne Andreas en svag känsla av oråd, men å andra sidan får han oroskänslor om vi har bytt platser vid bordet eller om det knackar på dörren, så det skall man inte ta för allvarligt. Och just detta är en av sakerna som gjorde resan så bra, att vi ofta lyckades med att inte oroa oss för allting, eftersom det vore omöjligt i ett land där oväntade saker är normaltillstånd.
 
I alla fall så behövde vi intre deklarera innehålets art och värde (vilket man alltid får göra på posten) och vi var inte med när de packade ner sakerna i lådan. Detta gnagde lite på hjärnbarken till att börja med och utvecklade sig sedan hos Andreas till en munsbit av förvissning om att vi aldrig skulle få se sakerna igen. Han tog då som vanligt minsta motståndets breda väg, accepterade faktum och gav upp.
 
Sandra har trots alla år med ovannämnde gubbe inte lyckats lära sig uppgivandets och apatins fina konst till fullo, utan började ringa budfirman i Indien. Dessa hävdade ett par ggr att paketet låg i London och att adressen var felaktig. Två veckor senare hävdade de samma sak, men började bli rätt darriga på rösten eftersom Sandra inte var det och påpekade att hon redan mailat rätt adress till dem. Efter lämpligt lång stund lyckades de hitta mailet och dessutom ett referensnummer som vi kunde spåra paketet med. De hävdade dessutom att paketet fortfarande var i England men att de inte kunde nå sitt Londonkontor just då eftersom det var stängt för dagen pga tidsskillnaden mellan Indien och England. Sandra påpekade att hon befann sig i samma tidszon som London och att de flesta kontor inte har hunnit stänga klockan 11:00 på förmiddagen.
När vi väl spårat paketet visade det sig att det var i London, men kom dit häromdagen, så vart det har varit innan kan man bara gissa. Andreas gissning är att de behövde tid på sig att samla in och lämna tillbaka alla värdefulla saker de stulit ur paketet när de insåg att de hade att göra med en så besvärlig kund som Sandra (som dessutom hade kvittot med regnr kvar).
 
Ett annat paket, det från var Udaipur dök upp häromdagen. Om man i Sverige skickar ett paket brukar de ta betalt och skriva ut en klisterlapp som portobevis som de fäster på paketet. Inte i Udaipur. Jag tycker nästan lite synd om tjänstemannen som har suttit och klistrat frimärken i valörerna 1-50 rs till ett sammanlagt värde av ca 3000 rs.
 
"The Wall of Stamps"
 
Vissa saker är dock lite lika i Indien och Sverige. T.ex. lämnade vi in två Indiska tavlor för inramning för ett par veckor sen, men det verkar som att glasmästaren först måste gå en kurs i inraming och sedan få en certifiering av berörda myndigheter innan han kan börja jobba. Eller oxå är han bara slö (kanske mer troligt).
 
Sen är det ju det här med försenade tåg. Det finns både i Indien och här hemma även om graden av försening och inställningen till densamma skiljer sig rätt mycket åt.
I Indien är det ingen som tycker det är anmärkningsvärt att man får vänta tre timmar på ett tåg och folk förstår inte riktigt varför man gör en stor sak av det.
Häromkvällen åkte jag med Västtågen mot Trollhättan för att komma till Älvängen och märkte tydligt att det var en stor orosstämning över hela tåget. Många sneglade rastlöst på sina klockor och flera personer gick runt i vagnen i jakt på konduktören. Jag började fundera på om det hade inträffat en olycka längre fram, eller vad det rörde sig om.
När jag väl lyckades tjuvlyssna på ett samtal mellan ett äldre par och den stressade konduktören förstod jag att det rörde sig om att tåget hade varit några minuter försenat från Gbg. Konduktören (eller Konduktris kanske det heter) lovade att ringa alla anslutningsbussar i Skoftebyn och andra små hålor och säga till dem att vänta.
När jag gick av i Älvängen var tåget nästan en hel minut efter tabellen. oj oj oj ;)
 
Tänkte att jag skulle passa på att slänga in lite bilder som helt saknar relevans och inte har passat in tidigare, men det blir lättare att motivera köpen av alla minneskort om man kan visa upp några bilder.
Dessutom är det ju kul med skyltar (tycker en del).
 
 
Ibland när man gör hål i öronen får man problem för att hålen läker ihop, men den risken verkar inte vara så stor här.....
 
 
Det är bra att de håller den tyngsta trafiken borta från en del gator i Mumbai.
 
 
Om det är någon som tvivlat på att McDonalds är onda så är ni numera överbevisade ( Upp:13:18)
(Men man får ju en leksak)
 
Det kanske bara jag som tycker det här är roligt?
 
[ Kopiera texten till bilden ovanför, och klistra in här]
(Dessutom har den nog varit med tidigare.)
 
Vi har ett digert, måttligt intressant, material redo att publicera, men sparar det tills vidare. Så nu tackar jag för mig med en apbild och några dåliga ordvitsar med kompletterande bilder.
 
 
-Ok, du betalade den, men jag tog den. Nu är den min!
Och du går inte ett steg närmare, förstått?
 
 
Trans Dance.
 
 
 
 
Ungar, Shivas inte !!!
(Ok, gammal bild, ny (sämre) bildtext, men den jag hoppas att jag äntligen kan få vitsen ur huvudet nu)
(Gillar ni bilden så kan jag bränna den åt er på en CD-Shiva)