domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Episode IV: a new year

Kategori: Allmänt

Här verkar tomtar vara mer förknippade med nyår än jul. Under natten hade det dykt upp stora tomtar lite överallt i staden.



Efter sovmorgon och frukost gick vi för att hitta "Dutch Cemetary" där Vasco da Gama påstås ligga begravd. Vi följde Google Maps till en parkeringsplats. Rakt fram var en stor, mossbevuxen,grå mur. 


Vi hävde oss upp...


...och fick se en helt igenvuxen plats med namnlösa gravar.

Vi gick ner till den söndertrasade strandpromenaden, träffade Dave från "Mojo Caf'e" och tog lite att dricka där.


Vi strosade runt och tittade i stånden och bara njöt en stund.


En konstnär och lite av hans gatukonst.


Vy från en av pirarna. Beachen ser ju riktigt trevlig ut på avstånd.


Master of the steam-boilers!

Barnen fick leka en stund på en lekplats. Vi har sagt till dem att lekplatserna här är gjorda för små indiska barn, vilket de själva märkte när de inte ens fick plats att komma i de flesta av attraktionerna.



Men de var så leksugna att de envist försökte ändå.

Vi gick hemåt för att ringa framtida hotell och softa. Vid två kom vi på att nyårsparaden skulle starta så vi gick mot en rooftop-restaurang. Sen kom vi på att vi fått reda på att paraden inte når den gatan förrän klockan fem, så vi gick till ett ställe där vi trodde att vi kunde få Shawarma.
"Shawarma Express" lät ju som en bra kandidat. När vi väl satt oss och beställt in vatten, så fick vi reda på att: "Nä, Shawarma äter man på kvällen, ta något annat!"
Det blev rätt bra ändå, de hade ju Chicken 65 😉.

På väg därifrån stötte vi på en mycket leksugen valp som tittade storögt på oss och nafsade i byxorna. Zacharias tyckte att det blev lite otäckt, så Andreas stannade och distraherade jycken medan de andra gick före. Sedan gällde det ju för Andreas att bli av med hunden... 
Några grabbar på andra sidan gatan roades av den långe nordmannens försök att bli av med en liten hund.

På morgonen hade Sandra varit hos skräddaren och hämtat sina nya kläder. De hade varit lite besvikna över att resten av familjen inte var med, så vi beslöt att gå dit nu och önska gott nytt år.

Vi blev inbjudna och det kändes rätt awkward att sitta där i soffan. Vi blev bjudna på lite kakor och vin som påminde om portvin och pratade med familjen.
Vi fick reda på att paraden inte alls är idag utan i morgon...

Peter skräddare,vår familj, dottern Agna, mamma Rachel, granne eller bekant och kusin Prince, som fyllde år idag.

Grymma trumslagare utanför kyrkan. Kraft, energi och precision. Sandra funderade på om de skall stå där hela natten.
Senare ledde trumslagarpojkarna en till synes oändlig procession av människor med ljus, dämpade av pappersstrutar, genom staden.


På kvällen gick vi ner mot stranden för att få oss en bit mat. Det verkar som traditionen bjuder att man äter byriani på nyårsafton och stället vi ramlade in på, efter att Zacharias sagt att det såg så gott ut, serverade inget ur menyn utan bara kycklingbyriani. Ändå visade de oss menyer när vi kom?
Det var hur som helst gott. 

Vi började vår vandring upp mot city igen och slank in på "Beach garden cafe" vilket visade sig vara det nya namnet på "Bob Marley café", som vi letat efter.

Det är mycket folk i stan ikväll, men även mycket poliser och en del avspärrningar för motorfordon. Detta gör att det känns tryggt, men oxå att de ställen som brukar servera öl utan tillstånd nog inte vågar det ikväll. Det tycker pappan är lite tråkigt.

Det spelas hög musik lite varstans och gatorna är kritmålade med kärleksbudskap.


Vi var och tittade på papiermachefiguren de skall elda upp i natt och lyssnade på rätt bra musik (hårdrock) som spelades av en tjock gubbe framme på scenen. Helt plötsligt bröt sig Zacharias loss då han såg ett tv-team som filmade. En riktig linslus ibland. Kameran fokuserade på honom och han sa sedan att nu var han nöjd och stolt.

You're gonna burn, man!

Skön stämning, en del började bli lite fulla, men alla var glada och trevliga. Alla ropar "Happy new year" och många vill bli fotade med oss.
Sandra köpte lysande horn till barnen, vilket de uppskattade. Sedan blev hon akut dålig i magen och vi fick skynda oss hemåt.

Vi gick ner igen så att vi var där vid 23:30. Mycket folk, trötta barn, men hyfsat städat. Vi hade tänkt oss Roskilde blandat med vanligt Indiskt knöande, men det var inte alls så farligt.

Nu är klockan ett här, Zacharias sover redan och snart gör vi det med.

💥 H A P P Y   N E W   Y E A R ! ! ! 💥


Burn Motherfucker, Burn!































Kommentarer


Kommentera inlägget här: