domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Train to Kochi.

Kategori: Allmänt

22/12-17 Kannur to Cochin.
 
Hej, hej!
 
Vi gick ner till stationen med en liten klump i magen. Skulle vi behöva stå upp i fem timmar?
Nere på stationen hittade vi de utprintade listorna.
 
Och, JA! Vi hade fått sittplatser. Inte alla jämte varandra, men i samma vagn. Det blir ändå inte att man sitter riktigt på den platsen man fått, ofta sitter nån annan redan där och är det inte viktigt skiter man i det och sätter sig bredvid.
Nu satt vi på perrongen en timma och lyssnade på utropen i (det för ovanlighetens skull inte spruckna) högtalarsystemet för att få reda på vilket spår tåget skulle komma på.
 
 
 Det blev att Sandra och Benjamin satt för sig och Andreas och Zacharias några meter längre bort i tåget.
A & Z satt och knödde med en storfamilj som verkligen inte kunde sitta stilla. Hela tiden skulle någon moster, farmor, tonåring eller annan upp och gå och då fick Andreas flytta på benen. Efter ett tag kravlade sig Zacharias upp på en överslaf och hans pappa fick lite mer plats. Strax kom tonårspojken och tryckte ner sin beniga ända där Zach hade suttit. Suck...
 
Väl i Kochi eller Cochin eller vad man nu vill kalla det, gick vi direkt för att köpa biljetter härifrån. Inte för att vi vantrivdes utan för att det är fyrtio minuter i bil från stationen till dit vi bor, så det är bäst att ha det avklarat.
Vi lyckades få biljetter den 2/1, som vi tänkt, klockan två.
 
Därefter tog vi en Uber till huset där vi skall bo. Det är ett "homestay" som i det här fallet betyder att de hyr ut två rum med toaletter plus att vi kan sitta i deras resebyrå-lobby/-vardagsrum.
 
Bröderna som har stället verkar trevliga, men kanske är tanken att de skall försöka sälja på oss en backwater-resa. Vi hade i och för sig tänkt oss en sån ändå, så vi kanske tar dem.
 
Sedan gick vi ut på stan och vimsade och letade efter en restaurang. Vi hade nämligen bara levt på kakor sedan frukost. Vi åt på ett ställe med Ac som nästan var för kallt, men eftersom vi bara har takfläktar på rummen så försökte vi ackumulera lite kyla.
 
 
Vi ramlade "in" på en katolsk utomhusmässa vid Katedralen (?) När vi gick runt efter maten.
 
 
 
 Imorgon skall vi hitta frukost, en skräddare och någon som vill tvätta våra kläder, inklusive underkläder om det går😉. Hej på er.
 

Kommentarer

  • Lisbeth o Tomás säger:

    Gott att höra att tågresan gick bra. Ni ser många nya ställen och det är beundransvärt att ni får ihop det med hotell tåg taxi och allt som måste klaffa

    Pussar o kramar

    2017-12-26 | 19:41:52

Kommentera inlägget här: