domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

3D-film på 4D-biograf 2Dårar skadar 1Dörr.

Kategori: Allmänt

Aum Namah Shivaya på er!

Efter sen frukost hemma tog vi en Uber till "Shivoham"-templet. Det ser ut som ett sagoslott utifrån, inknött mellan, och till största delen dolt av diverse hus. Eftter att man gått ner i ett garage kommer man in i templet och även på insidan finns en del sagoslottskänsla.

Först fick vi lägga 108 plåt-poletter i lika många kärl och rabbla "Aum Namah Shivaya". Sedan fick Andreas krossa en kokosnöt varav halva gick till gud och halva hem med oss.


Därefter fick vi binda snören runt trädgrenar som en symbol för att vi lämnar våra problem där. Detta störde Zach, som tyckte att man skulle lösa sina problem istället för att lämna dem bakom sig.

Internet är som gud. Det tar och det ger. Ibland försvinner bilderna vi lägger upp, och ibland blir de dubbla. Eftersom kopian hårdnackat vägrade radering, fick jag skriva den här texten😉.

Vi gick genom en massa konstgjorda grottor med rum som symboliserade olika heliga platser och innehöll Shiv Linguams-replikor därifrån.


På slutet satt vi en stund och kontemplerade framför en enorm Shivastaty som utgör templets mitt. Vi skänkte lite pengar till deras "fattig-sjukhus" eftersom vi tror mer på att ge en ordentlig slant till något organiserat än att ge till tiggare.
Antagligen var Andreas gåva på 500rs generösare än de väntat sig för de såg mycket glada ut och gav honom en bok om att hitta sig själv. Eller så tyckte de att han såg så vilsen ut att han behövde den.

När man gått ut från templet är man åter i garaget, men först skall man gå förbi en gång med stånd. Dessa börjar rätt religiöst färgat med gudabilder och -statyetter, men sedan smyger det sig in mer och mer "Hello Kitty", "Darth Vader" och till och med "Guns 'n Roses" bland ikonerna. Och popcorn.

Efter att vi shoppat lite åkte vi till "Phoenix Mall". Svinstor och Sverige-dyr. Vi skulle nämligen se en film på deras biograf.

Tur att vi kom hit innan tjugondag Knut, så att Julen inte hunnit dansa ut.
I bakgrunden ses en flygel av den stora Phoenix Mall.

Vi åt lunch på Taco Bell. Gott och inte så dyrt som vi hade befarat. Därefter gick vi på barnens initiativ in och kollade i Toys 'R Us. En del saker var faktiskt betydligt dyrare än hemma och en del var halva priset i jämförelse.

Vi gick och såg "Jumanji - Welcome to the Jungle" på en 4D"biograf. Det innebar att man hade kvalitets-3D-glasögon, att stolarna rörde sig och att det blåste, rök och blixtrade i biografen när filmen påkallade detta. Rätt fräckt tyckte vi allihop.

När vi åkte Uber hem (efter ytterligare ett besök på Toys 'R Us) var det snortjockt i trafiken. På ett ställe stod ett gäng polisstaket i mitten mellan körriktningarna. En lastbil på väg åt andra hållet trängde sig fram för nära dessa och sopade de med ett högljutt skrammel över dem i vår körbana och de for in i bakdörren på vår bil med en rejäl smäll.
Ingen fara för oss passagerare, men chauffören lär få köra många resor till innan han har råd att laga dörren.

Vi tog sen middag på Chai Patty och ägaren kom och satt med oss och pratade skolarbete, filosofi och annat en rätt lång stund.

Nu har vi handlat allt vi behöver för att klara oss till i morgon: Bröd, bindor, dasspapper och öl!

Trafikljudet utifrån är ganska lagom meditativt och efter en dusch tänker vi nog sova.

I bakgrunden: Biografen och lite Phoenix Mall.
I förgrunden: Posörer!

Arga leken börjar nu!

På återseende.












Kommentarer


Kommentera inlägget här: