domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Andra planer ryms i livet.

Kategori: Allmänt

Hallå så!
Vi har försökt ringa er där hemma för att berätta att vi inte kommer hem som planerat. Vi har inte velat säga något tidigare, men vi har sedan första Dehli-besöket varit i kontakt med Iskon (Hare Krishna-rörelsen), och under vistelsen i Rishikesh fördjupades vårt engegemang. Vi har fått erbjudande om att bo på ett av deras Ashram en bit utanför New Dehli för att få tid att lära oss mer. De har t.om en egen skola barnen kan gå i. Till att börja med stannar vi till Juni, men om vi lyckas förlänga våra visum (borde inte vara något problem), så vill vi stanna året ut. Vi berättar mer om detta senare, nu om dagens äventyr.
 
Efter den insmugglade frukosten på hotellet gick vi till "Reality Tours" minimala kontor inne i en smal gränd, uppför en trappa, genom ett annat kontor där vi fick vända hundraåttio grader och tränga oss sidledes förbi en man i sin kontorsstol, samtidigt som vi hukade oss för att inte takfläkten skulle slå oss i huvudet (axelhöjd på Andreas - på riktigt), uppför en ännu smalare och orimligt brant trappa ( en och en halv grads lutning från att kallas stege ).
Där bokade vi en "slumtur" för i morgon förmiddag. Detaljer om denna kanske dyker upp i morgon kväll.
 
Vi har haft resecheckar kvar sedan våran resa för nio år sedan och nu tyckte vi tiden var mogen för att lösa in dem. Det visade sig dock att de flesta banker var stängda i dag. När vi frågade vakterna utanför om varför, sa de att det var "bank holiday". Jovisst, men varför? Är det för att det är annandag påsk? Vakterna tittade på varandra och skakade förvirrat på huvudena och sa sedan -"Holiday".
 
"Thomas Cook" hade dock öppet och växlade gärna in våra checkar. När vi gick därifrån med sjuttitusen rupees, kändes det lite obekvämt ( pengahalsbanden skar in i våra nacken och tyngde ned våra huvuden ), så vi gick hem och dumpade en del av stålarna. Men vi var inte mer nervösa än att vi sprang in och köpte donuts på vägen.
 
Lunch åt vi på McDonalds, och barnen, som absolut inte gillar deras mat hemma, var överlyckliga. Mätta och glada tog vi en Taxi till Victoria Terminus. Sandra ville hellre tatt en buss för att slippa jiddra med chauförerna, men Andreas fick tre försök på sig att hitta en Taxi. Första skulle ha 200 rs, den andre 70 rs, men den tredje gick med på att köra på taxameter. 32 rs gick det på då. Men han fick femtio ändå och han sken upp som en sol!
 
"Chhatrapti Shivaj Terminus", eller Victoria Terminus som den hette förut, är en tågstation som slår ut de flesta slott i storlek och arkitektonisk skönhet. Efter att ha beundrat den en stund (och köpt tåg-karta och -tabell) letade vi oss till "Flora Fountain" (den va la fin o så, men en fontän e bara en fontän), och sedan via Börshuset och villovägar till några affärer Sandra ville titta i.
Taxi tillbaka och efter lite vila varsin kycklingrulle på ett gatustånd, "Bademiya". Mumsigt!
I morgon skall vi upp lite tidigare, så nu säger vi godnatt och 
Hare Krishna
Hare Rama
Har'e bra!
 
 
 
P.s.  Angående första stycket så är vår kollektiva åsikt att "Hare Krishna"-rörelsen är ett stort Aprilskämt, så det passade rätt bra idag ;-). Det får bli som en hyllning till Farsan, som aldrig var nöjd om han inte lyckats lura nån (eller alla) på första April!
 
Vi syns snart!
 
Andreas med familj

Kommentarer

  • Tessa säger:

    Hade det inte varit första april så KANSKE jag hade trott att ni skulle förlänga er resa med en månad Max, men bra där ändå!! Längtar massor efter er och är glad att det vara var ett skämt! Ses snart. Kramar

    2013-04-01 | 18:03:41
  • Lisbeth o Tomás säger:

    Ni lyckades och jag tror Lars ler o är nöjd. Om ni bara visste hur många tankar som hann rusa genom våra hjärnor. Kämpade otroligt för att kunna acceptera erat "beslut"

    2013-04-01 | 18:04:13
  • Anki säger:

    Haha april april ;)

    2013-04-02 | 05:45:00

Kommentera inlägget här: