domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Gamla tantens sko!

Kategori: Allmänt

Nu börjar det bli riktigt, riktigt svettigt här. Och nu börjar vår tid här ta slut. Lite sorgligt, vi vet ju inte om vi kommer tillbaka någon gång.
Idag tog vi en Taxi till "Hanging Gardens", rätt taffligt figurklippta häckar och pensionärer. Mittemot ligger "Kamla Nehru's Park", med en jättestor damsko som barnen kan gå upp och leka i. Den heter "Old Ladys shoe", men barnen var benhårda på att det var mössens hus (ur en saga), och lekte möss, medan pappa fick vara elaka katten.
I parken fanns också ett "lekplatskomplex" bestående av tre eller fyra lekplatser som satt ihop. Där klättrade barnen omkring ett par timmar, medan föräldrarna satt i skuggan och svettades. Där var också en Indisk pappa, den förste vuxne vi sett som verkligen varit med och lekt, med sina fyra barn, varav den störste hade "Downs Syndrom". Det som var anmärkningsvärt var att alla andra föräldrar flyttade på sina barn så fort denna familj gick till en gunga eller rutschkana. Vet inte om de trodde att barnen skulle bli smittade eller vad det var, men vi tog den risken ;-).
Vi hade tänkt att titta på några tempel i närheten, men kom på att vi faktiskt är rätt trötta på tempel, så vi lekte lite till istället.
 
Sedan åkte vi tillbaka till Colaba för att boka biobiljetter. Filmen vi ville se hade dock slutat gå på eftermiddagarna så vi bokade för i morgon istället.  Eftersom det var barnens dag gick vi på McD. De som jobbade där hade inte den simultankapacitet de trodde sig ha, och lyckades röra ihop våran beställning ordentligt. Så småningom var förvirringen total och flera medarbetare stod och la på och tog bort grejer från våran bricka lite på måfå, hela tiden studerandes den ilskna turist-tanten (Sandra), för att se när hon blev nöjd. Till slut fick vi mat i alla fall.
 
Lite shopping, bla en resväska och sedan var det hem och slappa. En sjöblöt Andreas duschade så kallt det gick (inte ens kallvattnet är kallt i den här stan längre), och Sandra köpte upp "Kurr-Kurre"-lagret i Colaba för att fylla resväskan och lite smycken. 
 
Vi kom på att "fin-jeansen" Andreas köpte för nio år sedan börjat bli lite "ofina", så vi gick för att shoppa nya. Efter mycket provande i Levis-butiken kom Andreas ut med ett par ok jeans, och Sandra ett par som satt riktigt bra. Friterad fisk på Gokul blev middag. 
 
Sen var det duschdags för Andreas igen.
 
Sandra skickade sedan sin lydige make att köpa lite Juice och Yoghurt. 
Nästan alla affärer här är jättesköna att komma in i eftersom de erbjuder en härlig Ac-svalka. Matvaruaffären är dock ett undantag, där är det alltid varmt, men det brukar inte vara så mycket folk, så man kommer ut rätt snabbt.
Andreas blev dock varse att Lördag kväll är tiden då alla Indier storhandlar.......
Svetten rann från honom ner på golvet, ner i varukorgen och på hyllorna han vidrörde, medan folk mecklade med vagnar och strulade med mynt.
Sen var det duschdags igen.
 
Här inne på rummet är det svalt och gott, men jag måste ut i den varma lobbyn för att kunna publicera detta inlägg, så det blir väl en dusch till sen..... // Domingos med Persson

Kommentarer

  • Tessa säger:

    Hahaha. Hur mycket kryddor kan man köpa?? Akta så du inte blir duchmissbrukare Andreas!! ;)

    Svar: Man kan köpa hur mycket kryddor man vill, men om det är Kurr Kurre du syftar på, så är det snacks. Spicy som attan, men mycket uppskattade av barnen (som annars inte tycker om stark mat).Men, ok, Sandra handlade lite kryddor oxå, när hon ändå var i farten.
    Sandra Domingo

    2013-04-06 | 18:57:11
  • lisbeth o tomas säger:

    Rekommenderar er att ta vara på värmen för ni kommer till kylan. Vintern vill inte släppa och de lovar kallt i 14 dagar till.

    Svar: Jag tänkte att vi skulle svara på alla kommentarer idag, men den här väderrapporten var svår att bemöta med något annat än förnekelse ;-)Vi syns i morgon kväll!
    Sandra Domingo

    2013-04-06 | 19:45:01
  • Tommy Wester säger:

    Synd att ni snart ska åka hem, jag kommer att sakna era rapporter från Indien, det har varit en liten upp-
    levelse även för oss som följt er, tack för rapporterna.
    Hälsningar!!!

    Svar: Eftersom bloggen oxå fungerar som vår dagbok har vi ibland skrivit mer än vad som kanske är intressant för er andra. Men kul att ni uppskattat vad vi skrivit.
    Sandra Domingo

    2013-04-06 | 23:29:41
  • Ann-Kerstin säger:

    Stackars Andreas som badar så i svett, men tur att ni är på ett ställe där duschen fungerar. Ni är så välkomna hem allihop, ska bli gott o krama om er (i kylan så man inte blir våt). Men i köldrapporten bör tilläggas att solen skiner varenda dag så dagstemperaturen är uppåt 10+. Att sitta i solen o fika går bra särskilt om man har en filt tillgänglig om det skulle behövas. Det är så torrt ute att vi har eldningsförbud. Ni kommer att må bra här. Nu önskar jag lycklig resa och tack för allt vi fått "vara med om".

    2013-04-07 | 09:32:12

Kommentera inlägget här: