domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Agra

Kategori: Allmänt

Igar tog vi ett tidigt tag fran Jaipur till Agra. Taget gick 07:05. Nar vi kom ut pa gatan utanfor hotellet sa fanns det ingen ricksha..... Hmm hur gor vi nu? Ingen av oss fattar hur Jaipur ser ut, sa vi kan inte hitta tagstationen sjalva.... Sa vi borjade i allfall ga at det hallet vi trodde att stationen lag at.. Efter en stund hittade vi en cykelricksha som som ungarna fick aka i & vi gick brevid Problemet var bara att han cyklade at helt motsatta hallet mot vad vi trodde... Han som cyklade kunde nastan ingen engelska, men var valdigt overtygad om att vi akte at ratt hall.
Sa vi sprang brevid & kom faktist eftr bara nafgra minuter till tagstationen. Jag var forst helt overtygad om att vi var vid fel tagstation, da vi kommit in fran ett annat hall, men det visade sig att det faktiskt var ratt tagstation & taget kom efter c: 20 min & vara namn fanns med pa listan som de klistrar upp brevid ingangen till vagnen man skall sitta i. Vi hade en hogre klass pa taget denna gangen & vi trodde att det nog ingick mat, men vi var inte helt sakra. Nagra minuter efter att taget gatt fick vi 3 vattenflaskor. Sedan kom 3 brickor med tepasar, mariekex & socker. Sedan kom 3 termosar te-vatten. vi at vara mariekex & tog sedan fram varan medhavda mat som vi handlat dagen innan ( ni vet da med osten som de sprang ivag med) Nar vi atit fardigt kom mat. 2 rostbrodsskivor, 2 friterade gronsakskorvar, ketchup & marmelad. Det var bara Andreas som at veg korvarna ( anledningen till att vi bara fick 3 av varje ar att Benjamin aker gratis & inte har nagon biljett)
Tillslut, efter 1 h forsening, antagligen pga dimman, sa kom vi fram till Agra. Vi tog en ricksha till hotellet & fick varat rum & ungarna rusade runt pa grasmattan i 10 min i ren lycka. Da han som skulel checka in oss holl pa med en religios ceremoni sa at vi lunch. Vid incheckningen visade det sig att rummet vi fatt kostade 800 rs natten & inte 500 rs som jag bokat det for. Suck, nu borjar det igen. Vi blev lite upprorda & fick se rummet for 500 rs, mycket mindre & utan rinnande varmvatten. Vi valde rummet for 800 rs. Senare pa kvallen gick vi "Taj Nature walk" en promenadstig i en park, ganska trevligt & vi fick se Taj Mahal pa avstand for frsta gangen. Det ar lika magiskt nu som forsta gangen! Vi hittade dessutom en ruchkana till ungarna. Vilken lycka!
 
Idag har vi akt till it-ma-Idun & till Metha Bagh. Vi akte en elricksha dit. It-ma-idun kallas for "Baby Taj" & ar byggt tidigare som en grav for en kvinnas (tror jag...) foraldrar.
Mtha Bagh ar en av de 11 tradgardar som Kejsaren babur anlade har i Agra nar han forst kom hit. Metha Bagh ligger precis pa andra sidan Yamuna floden mot Taj Mahal & man har en fantastisk vy over Taj Mahal. Problemet ar bara att det ar otroligt dimig har, men det spelar ingen roll. Taj Mahal ar lika vackert for det!
Sedan akte vi tillbaka. Innan vi akte sa hade vi kommit overens med ricksha foraren att det skulle kosta 300 rs for hela familjen att aka dit & tillbaka. Men nar vi ar pa vag tillbaka borjar han jiddra om att det6 var valdigt lang & att han ville ha 300 / person... Nar han sagt det ett par ganger fraste jag till & talade om att vi faktiskt hade gjort upp om 300 for hela familjen innan & att han som bodde har orde veta hur langt det var. Da mumlade han att ok, som du vill. Han fick 500 rs.
 
Efter lunchen, som inte var en hitt tog vi kaffe & lyxglass pa Cafe Coffe a day. Barnen blev overlyckliga!

Efter det har vi gatt runt & handlat marmor saker ( limestone eller soapstone egentligen, men vi kan latsas att det ar marmor, det gor alla andra har....)
 
Nu skall vi kolla om vi kan hitta en taxi som kan ta oss till Fathepur Sihkri imorgon.
 
 
 
 

Kommentarer

  • Lisbeth o Tomás säger:

    Äntligen återser ni Taj Mahal och det verkar inte bli någon besvikelse nu heller. Ha det gott

    2013-02-02 | 13:14:27

Kommentera inlägget här: