domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Jaintempel i Ajmer & tag till Dehli

Kategori: Allmänt

Nu ar vi tillbaka i Dehli igen. Det regnar & gatan dar vi bor har forvandlats till en lerpol..
Igar var vi pa ett Jaintempel dar de byggt upp en hel varld som de har guldplatterat. Det var valdigt fint. Tank er ett enormt tittskap med en massa detaljer & figurer sa narmar ni er hur det ser ut.
Efter Jaintemplet sa checkade vi ut & gick bort mot tagstationen & hittade en riktigt god restaurang pa vagen.
Pa taget hade vi nu 2:a klass, sa vi skiftar ganska mycket i hur vi reser : )
Jag trodde att det ingick mat, sa nar de fragade oss om veg eller non veg & hur manga sa vi veg & 3 st. Maten kom ( en kall thali, inte sa god...) & det kostade 100 rs / styck...  ja, ja, vi blev matta i allafall.
Nar vi kom fram till dehli vid 23 tiden sa borjar jakten pa en vettig ricksha forare, eller rattare sagt, vi blev jagade av diverse riksha forare som ville ta oss dit vi skulle for alldeles for mycket pengar, sa det handlar mest om att ga fort forbi dem & se om nagon kan engelska & ger en ett vettigt pris. Vi hittade en tillslut som tog oss till ratt stalle utan vel.
Sedan sa fick vi rummet, som istallet for 550 rs kostade 650 rs, hmmm, (ok, jag vet att det a'r 12,50 skr vi pratar om, men i allfall....) ok, vi tog rummet & gick & sov. Vi sov valdigt bra & hotellet ar valdigt tyst for att vara har i Paharganj. (Jag & Benjamin tog oss en riktig sovmorgon & sov till 9:40)
Nu har jag kollat tag for resten av resan, sa nu skall vi kopa tagbiljetter.

Kommentarer

  • elisabeth säger:

    Hallå o Hej! Tänka vad mycket Ni får se! Småkillarna blir riktiga Globetrotters direkt. Hoppas Ni får bättre vader för lerpölar låter så där.... Härhemma snöar det lite lätt o är en kall grad varmt. Tjejerna spelar sin första träningsmatch för säsongen om ett par timmar. Vad är " Thali?" Om den inte är god kall- ska den eg serveras varm? Nyfiken på maten! Ha det härligt o njut av ert fantastiska äventyr! Kram från oss!

    Svar: Thali är en stor tallrik med småskålar med olika saker som t.ex rIs, linser, ngn vegetarisk rör m.m
    Sandra Domingo

    2013-02-17 | 11:12:19
  • Ann-Kerstin säger:

    Mycket upplevelser, hela tiden. Tycker ni är beundransvärda som klarar allt, även om irritationen finns där emellanåt. Antar att ni skrattar åt "eländet" också som vi. Alla dessa förändringar o oförutsägbarheter hela tiden. (Eller kanske det snart inte är oförutsägbart att man inte kan förutse vad som händer??) Jag har varit med Johns familj i Havstensund hela helgen. Småregn, tö o isigt men mycket jobb gjort inomhus.

    2013-02-17 | 19:18:58

Kommentera inlägget här: