domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Shivatempel och andra safarin

Kategori: Allmänt

Idag på förmiddagen så åkte vi ut till ett Shivatempel som är ett populärt pilgrimsmål. På resan ditt fick vi reda på att detta är en av de 12 stora Joytrilinga templena som finns i Indien. Zacharias blev överlycklig då han sedan vi köppte ett vykort i Dehli med bilder på de 12 Joytrilingas frågat om vi skall åka till något av dem.
När vi kom fram så köppte vi först offergåvor ( 1 pkt med smör/mjölk 1 pkt rökelser 1 kokosnöt 1 påse speciella vita små söta godisar.
Inne i templet är det först en stor gård där det finns en shiva staty, till vänster om ingången fanns en eld. På denna eld offrade vi kokosnöten, mjölk/smöret och en del av rökelserna. Sedan gick vi in. Där inne så finns många olika shiva lingasstatyer och även stater av Nandi, Shiva och Ganesh. 
Men vi fick tyvär inte se den viktigaste Joytrilingan då den låg i ett bad av mjölk, vatten och ghee, men vi var framme och offrade resten av grejerna och fick dricka av den heliga vätskan som joytrilingan badade i och fick prasada. 
sedan gick vi runt lite i templet och tittade på andra shivalingas som fanns där. 
När vi skulle gå fick vi skriva i en bok hur vi upplevt besöket och vi fick en brochyr om templet och en halsduk.
Bakom templet hade de byggt upp som ty "Kailash" och en massa statyer med en del av Gudarna. Vi traskade runt en stund där innan vi åkte tillbaka till hotellet för att äta lunch och ungarna skulle fånta sitt efterlängtade dopp i poolen.
Kvällens safari var i zon 2 och gårdagens safari var i zon 5. Tyvär såg vi ingen tiger denna gång heller, men det gör inte så mycket. Vi set en massa andra djur; bluebull, Sambhar, spotted dear, krokodiler, mungo, olika papegojor, påfåglar och en massa andra djur. 
När vi kom hem från safarin snubblade Zacharias så han har fått en stor bula i pannan.
Nu är det snart middag och sedan får det bli en tidig natt då vi skall ut på en morgon safari imorgon. ( vi åker härifrån 6:15 på morgonen)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: