domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Soft i Pushkar

Kategori: Allmänt

Hallå där!
 
Vi har haft ett par sköna dagar i Pushkar, och har några kvar. Det enda som funkar dåligt är Ipadens förmåga att komunicera med bloggen (och därmed våran förmåga till detsamma). Vi har mest gått runt o haft det gött. Igår hittade vi ett fantastiskt Juice-ställe, Sonus, som vi även besökte idag. Underbara juicer och en mangolassi som faktiskt till största delen innehåller mango. Vi tänkte orka oss dit för frukost i morgon. 
 
Pappu som äger hotellet vi bor på är väldigt trevlig och hjälpsam och idag har barnen lekt o busat med hans ungar. I morse besökte vi ett tempel vars torn såg ut som en godisspira och ligger alldeles bredvid. Barnen började dansa till musiken som var på och tanterna som tog hand om tempelgården var mycket roade och gick och höjde musiken. Vi fick till slut släpa och bära ungarna därifrån, vilket också roade tanterna och folk utanför.
 
I går var vi vid Bramatemplet (ett av få i hela världen). Nackdelen med att folk slänger sötsaker till gudarna överallt i templet, är att det finns massor av getingar där, ibland som stora krypande, surrande, svarta klumpar.
 
Det bästa försäljningsargumentet (?) : Häromdagen gick vi förbi en farbror i en affär som krängde dörrknoppar, och han försökte sälja några till Andreas. Andreas svarade att han inte hade någon dörr just nu, varpå mannen replikerade: "If you buy now, tomorrow God will give you a big gate"! Vi kunde ändå motstå frestelsen.
 
Idag startade en stor musikfestival i utkanten av stan (vi hör den lite för bra här ikväll på hotellet) och vi följde öppningsparaden från ett av templen i staden. Zach tyckte att ljudet var lite för högt, så han o Sandra gav upp efter en stund men Benjamin var hänförd av orkestern så han o Andreas följde med en stund. 
 
När Sandra o barnen var på internetCafe', så passade Andreas på att bli rakad och stötte sedan på en zigenerska som höll på att berätta massa saker (fattade aldrig riktigt vad - vi hade nog inte samma engelskalärare....) och huxflux stod hon och Hennamålade hans hand ( vilket han absolut inte ville, men det var svårt att ta sig ur situationen). Ungefär då kom ungarna ut och var tårögda för att inte de oxå fick blommor på händerna. Snart var alla målade och tantan började mässa om hur många barn hon hade och hur mycket Whiskey hennes gubbe drack. Sandra betalade henne ungefär tio gånger för mycket, varpå hon tyckte vi var snåla och skulle betala dubbelt så mycket..... Men då var vi redan på väg därifrån. Zacharias ville knappt tvätta händerna av rädsla för att Heenan skulle försvinna, och Andreas gnuggade med våtservetter och naglar för att bli av med den....
 
Sandra ville äta middagsbuff'e på nåt som heter "Om Shiva", Andreas hittade nåt som hette "Shiva" och hade buff'e och en annan som hette "Om Shiva", men som inte hade buff'e. Sedan hittade vi "Om Shiva" som hade buff'e, men vi tog pizza istället eftersom buffe'n var tråkig. Andreas hade hoppats på att äta på "Shiva Eye", enda stället i stan som serverar öl. För en fullständig lista över alla restauranger och hotell med Shiva i namnet hänvisas till google.
 
Sandra har lyckats hitta en bra o även hederlig skräddare på samma gata som en dito klädförsäljare så vi bär hem diverse påsar med kläder o sjalar varje dag. Andreas o ungarna passade på att se en ceremoni vid ett Hanuman-tempel medan Sandra var hos nämnde skräddare.
 
Vi räknar med att lämna Pushkar på Fredag förmiddag och spendera några timmar och en natt i Ajmer. Sedan bär det av mot Dehli igen. Vi har bokat hotell Namaskar i Dehli. Vi hade en lång mailkonversation med Namaskars manager huruvida vi fick plats i ett vanligt dubbelrum eller inte.

Kommentarer

  • Ann-Kerstin säger:

    Är nu alldeles säker på att den planering jag har i min hand inte stämmer. Det gör naturligtvis inget, bara ni har det bra o så låter det onekligen. Vi här hemma är fulla av beundran för vad ni klarar av o tycks må bra av. Vet inte om ni fått reda på att Gustav åker till Indien 18 februari, men det är ju ett stort land inte säkert ni stöter på varandra... Fortsätt nu att ha det bra o tack för allt vi får läsa. Mormor Elin hälsar, är så insatt i det ni gör.

    2013-02-13 | 19:10:09
  • ann-Kerstin säger:

    Fel av mej. G åker 18 mars.

    2013-02-13 | 19:10:59
  • Lisbeth o Tomás säger:

    Om ni har lika roligt som vi har när vi läser så är det ju underbart

    2013-02-13 | 19:46:29

Kommentera inlägget här: