domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Tåg till Ajmer

Kategori: Allmänt

Idag her vi åkt tåg till Ajmer. Vi blev skjutsade till tågstationen av India execursion (resebyrån vi använt för  vår vistelse i Ranthambore) De väntade med oss på stationen tills tåget gått. Resan till Jaipur åte vi i SL klassen som vi brukar. I Jaipur bytte vi tåg och såg då att klassen vi hamnat på var 2s som är den lägsta klassen på tåg i Indien. Resan gick bra. Men när vi skulle av i Ajmer så kunde vi nästan inte ta oss av för alla som skulle på.  Jag Andreas och några andra försökte be folk att inte trängas, men det gick sådär. Tillslut var det en snäll kille på stationen som lyfte ner barnen och jag och Andreas kom av. 
Utanför stationen var det den vanliga högen av ricksha förare som ville köra oss. Vi bestämde att vi vill till "heritage Haveli inn" 50 rs skulle det kosta. När vi gått in i Rickshan så ville någon att vi skulle till ett annat hotell, men dit ville inte vi. När rickshan börjat åka så frågade Andreas föraren att han verkligen skulle köra oss dit vi vill. Något hände och Andreas blev jätte arg och skrek att han skulle ta oss till det hotellet vi ville till och ingen annanstans. Han körde oss till rätt ställe, så han fick 60 rs.
hotellet hade bara ett rum som de tyckte att vi kunde ha och det kostade 2275 rs/ natt.... Lite mer än vad vi tänkte, men ok vi tog det.
nu har vi varit och ätit. Imorgon skall vi till posten för att skicka hem grejer och försöka ta oss till ett jaintempel som skall vara speciellt och kanske hitta en buss till Pushkar.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: