domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Toamuseum o Lotustempel.

Kategori: Allmänt

 Efter frukost på Momo Cave tog vi Metron till Mahavir Enclave, långt bort i Dehli. Sen fick vi ta cykelricksha lääänge (Andreas satt bakåtvänd och alternerade mellan att slå huvet i takramen och rädda Benjamin från att studsa av (ingen fara)). Väl framme vid toalettmuseet så var det väl den ständigt "offentlig-toalett-fascinerade" Benjamin som hade största utbytet av utställningen. Däremot var det väldigt intressant att få en demonstration av biogasanläggning och olika toalettsystem som föreningen "Sulabh" hjälper byar på landsbygden att fixa.
 
Sen tog vi en buss in till centrum (Connaught Place). Det kunde väl inte ta längre tid än resan dit?
-Jo! Så nu har vi fått en dryg timmes resa genom de mer ointressanta delarna av Dehli.
 
Kinamat åts och sen tog vi oss via några byten med Metron ut till Lotustemplet, ett av åtta Bahi-tempel i hela världen (men de har en underavdelning i Enskede!). Stort fint tempel format som en Lotusblomma där man kan tillbe vilken gud som helst och där de inte har präster och självutnämnda ledare. Sandra och Zacharias satt en stund och kontemplerade i tysthet. Benjamin och Andreas fick ge sig ut rätt omgående, så att de kunde prata och studsa lite.
 
Några tunnelbanebyten senare var vi tillbaka i Pahar Ganj. Mat på India Club och sen var det hotellet och nödtorftig avsvabbning av de kroppsdelar vi fick in under väggkranen, medan Sandra gjorde en sista(?) shoppingsväng i Dehli. 
I morgon åker vi ifrån Dehli igen.

Kommentarer

  • Ann-Kerstin säger:

    Å så bra att han fick komma till toamuseet. Själv spelade jag igår bajs-spelet med Jesaja o Love det är väl samma division ungefär. Det är ju snart Benjamins födelsedag o här kommer en stor grattiskram från farmor om vi inte når varann innan dess. Presenten kommer hemma sedan. Ha de nu så bra, o bra att ni kontemplerar mellan tågresor o andra färdsätt.

    Svar: Nja, det är väl inte så mycket kiss och bajs i sig, utan snarare det att Benjamin konstant blir kissenödig så fort han ser en offentlig toalett. Han är mycket nyfiken på olika sorters toaletter: Urinoar, barnurinoar, sittoalett, med eller utan sittring, ståtoalett med hål i golvet, ståtoalett utan hål i golvet etc.....
    Sandra Domingo

    2013-02-20 | 17:40:18

Kommentera inlägget här: