domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Bikaner till Jodhpur

Kategori: Allmänt

Vi bestämde oss igår för att ta en rickshaw från hotellet till tågstationen kl 9 då vi inte varit speciellt nöjda med frukosten på Chandra Nivas. 
Men det visade sig att det inte va speciellt lätt att hitta frukost vid stationen heller... Till slut bestämde vi oss för snabbmatsvarianten av Heeralals. Vi beställde 4 ost och grönsaks toast och Andreas vågade sig på att prova indisk frukost, vilken bestod av en stor typ pannkaka, koriandersås, en stark soppa och en lös youghurt. Andreas tyckte det var helt ok frukost. Efter frukosten så gick vi till tåget. Där fick vi vänta ca 1 timme då tåget var 25 min sent. Under tiden träffade Zacharias en farbror som var lite intresserad av Star Wars, så Zach förklarade lite för honom och gav honom ett "Lord Grievious"-klistermärke. 
Väl på tåget så satte sig en gammal farbror jämte oss och busade och lekte med barnen en stund.
efter ca 6 timmar var vi framme i Jodhpur. Vi tog en ricksha till klocktornet. Efter en stunds förhandling och diskussion huruvida det var 3 eller 15 Km dit, vill säga.
Vid klocktornet fick vi hjälp att hitta Yogi's Guesthouse. En gammal charmig haveli med rooftop-restaurang och mottot: "Come as a Tourist, Live as a Friend, Go as a Family".
Vi hittade & fick se 2 rum. Vi tog ett av dem för 900 rs natten. I lobbyn finns leksaker till ungarna och ägaren skämmer bort dem med godis och frukt. Maten på restaurangen är god, men lite små portioner. Med den fantastiska utsikten över "den blå staden", Klocktornet åt ena hållet och det enorma fortet som tornar upp sig åt andra hållet, skulle man nog dock kunna stå ut med vilken mat som helst.
Ägaren sa precis att om vi ville gå på Zoo med barnen imorgon, så skulle han fixa gratis taxi åt oss.
Imorgon ska vi undersöka stan.
 
Här kommer Benjamins traditionella kommentar:
-Vem skall häla att vi har haft en bra dag? 
-Du kanske?
-Nej, jag hälsade ju första gången!
-ok...
-Mamma Sandra hälsar att vi haft en bra dag!

Kommentarer

  • Ann-Kerstin säger:

    Ni är alldeles fantastiska med att dela era upplevelser med oss här hemma. Ni verkar ha det så bra o det är så roligt. Låt folk gärna skämma bort era barn, men lämna dem inte utan uppsikt. (typisk farmor rädsla) Här är det vinterväder, faktiskt riktigt ok. Vi har haft en fin helg i Västerås. Lilla Inez skötte sig bra under dopet o på kalaset o de gjorde alla andra med.

    2013-01-22 | 16:57:21

Kommentera inlägget här: