domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Bishnoy Safari

Kategori: Allmänt

Vi gick upp tidigt for att hinna med frukost innan den bokade turen till de sa kallade "bishnoy- (ibland Vishnu-) villages. Det hjalpte foga, eftersom personalen inte hade vaknat annu, sa drygt 2 timmar efter vi gick upp fick Zacharias kasta i sig den sista frukosten...
 
Det fanns dock en del andra gaster som var morronpigga och vi pratade med och fick fina tips av ett Kanadensiskt-Japanskt par. Andreas var dessutom sa tidigt uppe att han fick se hela solupppgangen, fran en rod liten skarva till fullt utslagen gul sol pa ett par minuter.
 
Sandra var lite radd for att vi var lite sena (10 min), men inte kom det nan och motte oss inte... Det visade sig vara ett litet missforstand, men hotellet bokade snabbt en ny safari, sa klockan 10 var vi pa vag. Bra guide/chauffor tog oss i en Land Rover ut pa landsbygden. Det kanns alltid lite konstigt att komma o turista i folks hus och titta pa deras deras sangar, kok och stall, men det var ratt ok. Pa vissa av stallena fungerade barnens charm lika bra som alltid och vi fick lova att maila korten vi tog till de som poserade med ungarna. 
 
Vi fick se lite Pottery, lite Weaving och lite Stamp-colouring. Kopte lite prylar som de goda turister vi ar. Det var ratt stor skillnad pa standarden pa de olika husen, men alla sov under tak, inklusive Zigenarna (kandes extra konstigt - "Now we go look at the gypsies"). Vi fick inte se Opium-ritualen, da lamplig brukare ej var hemma. Turen avslutades med mat hemma hos Chaufforen. Barnen (sarskillt Benjamin) lekte med hans barn, hans fru lagade en fantastisk god potatis-tjosan. Hans Pappa och Storebror blev valdigt nyfikna pa min svenska snus, sa vi hade ett internationellt utbyte av Tobak (deras "snus" ar mkt smuligare och starkare). Pa hemvagen skulle vi forbi posten och lamna varat paket, men det gick inte att komma fram till denna inrattning med fordon da det ar en stor Muslimsk hogtid, Eid, idag och halva staden ar avsparrad.
 
Bankomaterna firade oxa helg idag, eller tyckte bara inte om Sandras kort och vi behovde ha ut pengar for att projsa hotellet imorrn. Tillbaka till hotellet, hamta resecheckar, hitta vaxlingskontor, handla Elefant till Benjamin (for Zach hade antligen fatt sin efterlangtade "TransFormer" (eller Fram Torners, som kopian hette) sa Benjamin ville ha nagot med), hitta tillbaka, Sandra handlar kryddor och nu skall vi ata o ta d lungt.
 
I morgon aker vi till Jaipur (om vi hittar tagbiljetterna).
 
Skot om er
// Andreas med klan//

Kommentarer

  • tomas och Lisbeth säger:

    det var roligt med olika författare Ni kan båda skriva en bok när ni kommer hem om resan

    2013-01-25 | 17:37:31
  • Ann-Kerstin säger:

    Ja visst får man lära sig tålamod. Kommer du ihåg Andreas att i Tanzania var klockan ett tills hon var två. Jag är så glad att ni har det bra och det är roligt att läsa om er, ni är som sagt duktiga att skriva båda två. Här är det vackert; lite snö, mycket rimfrost åtminstone i Kungälv och ganska kallt. Sköt om er (Hur ska ni få hem det ni köper?)

    2013-01-25 | 18:41:18

Kommentera inlägget här: