domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Guidad tur i Gamla stan..

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
 Efter frukost åkte vi på en guidad tur i Old Bikaner, som vi gjort upp om med en kille igår. En bra Chaufför och en kille som var bra på engelska fick vi med oss. Fin guidning genom kryddmarknaden med många smakprov och ett saffrans-inköp. Sen fick vi komma in och titta i en haveli som var hotell. 26 STORA rum med maffiga möbler och väggar och tak med underbara hantverk och en massa bladguld. Tänk ett sånt där slott som de visar på TV ibland och ni närmar er. Kan inte ens få en ide' om vad ett sånt rum skulle kosta hemma. Här kunde vi fått det för ungefär tusen spänn. Första gången under resan som vi tänkte att det skulle varit bra att inte haft ungarna med oss....
 
Sen var det Jaintempel och utsikt över staden. Våran guide blev mer o mer förtjust i ungarna och försökte få dem att säga: -Bye, bye Mama, Papa, go Sweden we stay here!
Det tyckte dock inte barnen (och inte vi heller).
 
Sen trodde vi att vi skulle få se tillverkning av kläder o tyger, men hamnade i en "very good handiwork-fixed-price-best-quality"-situation. Undr tiden som vi fick se på handbroderadetyger i olika varianter tog guiden ungarna på upptäcksfärd och satte på dem brokadväst och virade på dem När vi druckit upp te'et och Colan vi blev bjudna på, skyllde vi på Andreas diabetes och gick därifrån. Mycket god mat på Heeralal's. Och mycket!
 
En förvirrad ricksha-förare senare var vi tillbaka på hotellet för avslappning. Sedan åkte vi ut till Kamelfarmen, där de föder upp och bedriver forskning på kameler. En av dessa varelser var väldigt sugen på att testa en tugga av Zacharias hår, men vi lyckades avvärja detta. När vi väl lärt oss (?) skillnaden mellan olika raser och shoppat lite åkte vi via en fruktnisse hem. Lunchen fyller fortfarande våra magar, så bananer, morötter, ärtor och apelsiner räcker gott (ska se om hotellet kan fixa fram en öl till det). Nu skall vi fixa ihop packningen o se om vi kan pröjsa hotellet i kväll, så bär det av mot Jodhpur i morrn.
 
Natti Natt!
 
P.s. Benjamin tycker att vi skall hälsa att vi har haft en bra dag.

Kommentarer

  • Lisbeth o Tomás säger:

    Det är verklighen annorlunda och ni verkar stortrivas fortsätt med det. Det är jätteroligt läsa era bloggar

    2013-01-22 | 12:22:37
  • tomas säger:

    varje morgon det första jag gör är att titta på er blogg jag får en glädjespruta när jag läser vad bra ni har det me alegra muchisimo que lo paseis tan bien

    2013-01-22 | 17:17:15

Kommentera inlägget här: