domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Slappar-dag

Kategori: Allmänt

Halloj!
 
Vi kände att framförallt barnen behövde en vilodag på hotellet idag, så vi valde bort "Amber Fort". Två uppdrag bestämde vi oss dock för att utföra idag: tågbiljetter från Ajmer till Dehli skulle införskaffas och något att göra färdkost för morgondagen av inhandlas. Utanför hotellet sprang vi på chaufören som körde oss till aptemplet och han kände till affären vi ville till (på hemvägen visade han oss att det fanns en likvärdig affär 100 meter från hotellet - kunde du inte sagt det lite tidigare?). Vi shoppade bröd o ost och Marie-Kex(!), men när vi var framme vid kassan började chauffören bli lite stressad då han fått en ny resa, så han fixade oss före i kön. När vi skulle betala var det dock en anställd som tog osten och sprang iväg med den.....
Det visade sig att man skulle få en armbandsklocka som bonus med osten, så personalen sprang runt både i butiken och på lagret och letade. Till slut så erbjöd de oss en pizzaskärare istället, så hittar vi en ouppskuren Pizza nånstanns så har vi resurser nu!
 
Andreas och barnen spelade sedan apbingo medan Sandra åkte till Stationen och köpte tågbiljetter. Den sura, stressade tantan som satt i kassan häromdagen var nu utbytt mot en hjälpsam herre. Sandra fick dessutom resan fram o tillbaka till rimligt pris utan för mycket dividerande o tjötande, så stress-nivån är på lägsta nivå sedan vi kom till Jaipur.
 
Vi har här i Jaipur inte lyckats äta middag någon annanstans än på hotellet, vilket har bra mat, men det känns lite tjötigt. Så igår hade Andreas med hjälp av internet lyckats hitta en restaurang som låg nära och fick mycket goda recensioner. Vi bestämde oss för att promenera dit.
Det gjorde vi också, alltså promenerade, men inte till restaurangen eftersom den inte gick att hitta trots att många vi frågade hade åsikter om var den låg. Till slut gav vi upp och gick in på den enda andra restaurang vi sett på vägen. Det såg ok ut med två upptagna bord på utsidan, men vi vinkades in i lokalen som var halvstor, grå och tom.
Mycket tom. Inte nog med att det inte fanns några gäster och antagligen ingen meny, det fanns bara TRE stolar att uppbringa i hela lokalen (dock fanns det fyra bord??!), och vi var ju fyra stycken. Så gissa vad? Vi åt på hotellet igen (Sandra åt en fantastisk Tali).
Nu skall vi göra filmen om vårt hotellrum och boka transport till stationen för morgondagen. Tåget till Agra går 07:05 och vi har ett bokat hotell där-Jippie!!!

Kommentarer

  • Lena och Tommy säger:

    Även vi följer er resa med stort intresse, en otrolig upplevelse förstår vi att det är, om pizzaskäraren är
    med hem och ni själva redan har en, är vi spekulant på denna till ett rimligt pris.
    Många hälsningar från oss i Trollhättan !
    Lena o Tommy

    2013-01-31 | 10:32:10
  • Ann-kerstin säger:

    Hej igen. Har försökt ringa Andreas i kväll, men det lyckades inte. Har inte klart för mej hur många nollor +betyder. Känns som ni får lämna mycket av det förutsägbara o låta saker bli som de blir o att ta det mesta med humor. Kanske en bra sak att kunna. Här är snön borta nu, men det ska bli lite vinter igen. Kram hela goa familjen

    Svar: Hej. Plus ar 2 nollor. i Sverige. Vi horrde att telefonen ringde, men vi hade lagt oss att sova da varat tag dagen efter gick tidigt.
    Sandra Domingo

    2013-01-31 | 17:41:41
  • Tessan säger:

    Ann-Kerstin: + är 2 nollor!
    Jag följer oxå er blogg med spänning och har den till och med sopp app! i telefonen. Men på söndag drar vi till Thailand i 2 veckor så då kommer jag inte kunna läsa om era äventyr, men jag hoppas att ni har det fortsatt fantastiskt på resan och att det finns mycket spännande läsning när vi kommer hem! Kram till er alla

    Svar: Ha det jatte bra i Thailand!!!
    Sandra Domingo

    2013-02-01 | 07:44:10

Kommentera inlägget här: