domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Vilse i Jodhpur, Kryddor, riktig dusch och Meherengarh-fortet.

Kategori: Allmänt

Halla dar. AjPadden o bloggen vill inte riktigt umgas, sa vi har inte lyckats komma in pa bloggen det sista. Har lyckats lana en dator pa hotellet nu, och tankte sammanfatta lite (utan skandinaviska specialbokstaver).
 
I gar bestamde vi oss for att bara ga ut och ga vilse lite bland alla grander i den medeltidslika stadsstrukturen. Det lyckades vi bra med....
Jodhpur ar beromt for sina kryddor, tyger och silver. Alltsa ville alla forsoka kranga dessa varor till oss (inte sa mkt silver, men desto mer av det andra). Alla berattar att de ar de enda som inte luras, och att konkurenterna har undermaliga produkter. En kryddforsaljare pastod att Saffran fran andra forsaljare bara ar "Chapatimjol, Kemikaler och gamla tidningar".
 
Sandra lat sy upp en drakt at sig, och jag kopte byxor. Zacharias var lovad en leksak och valde en transformer. Forsaljaren tyckte dock att den skulle kosta dubbelt sa mkt, eftersom den var tva leksaker ("look, Car AND Figure, two toys"). Pojkarna borjar umgas lite med hotellagarns son, men Zach tycker det ar jobbigt med spraket. Aven i det har fallet var det GTA som forenade dem (men bara lite, eftersom ingen av dem hade talamod att lata de andra spela).
 
Lunch at vi hos en agg-nisse vid Klocktornet. Zach blev inbjuden att sta i koket och titta pa. Sa nu har han "the secret recipee". -Vi raknar med fantastisk Omelett-frukost varje morgon nar vi kommer hem, Zach!
 
Efter en lang trottande dag i stadsmyllret (inkl. en SaffransLassi som var sa sot att aven ickediabetiker nog skulle behova en eller tva insulinsprutor att skolja ner den med), sa relaxade vi nan timme pa hotellet och gick sedan till en annan takrestaurant for att ata middag. Dar var det forutom god mat (bl.a. en fantastisk Tali med alla tillbehor) ocksa ett framtradande med sang o dans. Bl.a. var det en flicka i 8-9-arsaldern som dansade. Under sin andra dans bjod hon upp Zacharias (antagligen i tron att han var en flicka). Zach var forst radd for att han inte skulle dansa i takt, men till slut dansade bade han o Benjamin med henne.
 
Nar vi hade forklarat for Z att det var for att han sag ut som en flicka som han fick dansa, ville han inte att vi skulle beratta for nagon att han var en pojk (han vill ju dansa). Vi lyckades nog till slut overtyga honom om att man i alla fall i Indien har mer fordelar av att vara kille. Andreas hade sedan ett forvirrat samtal med en Afghansk man som trodde att vi lat Z vaxa upp som en tjej ("I don't understand.. Why are you holding him as a girl? Boys good").
 
Idag har vi varit pa fortet och vandrat runt bland fina saker, fascinerande arkitektur och historiens vindslag (men, halla, skarp dig!).
 
Hotellagaren har bjudit barnen pa Veg-burgare till lunch och erbjudit oss att aka gratis till ett tivoli, eller lekland (kan oxa vara simhall eller leksaksaffar han menar, lite oklart). Barnen sitter nu och leker med Lego for forsta gangen pa resan. Naturligtvis bygger de "dodsstjarnan" (Star Wars). De som jobbar har stannar upp och tycker att det ar jattefina tempel de bygger....
Sandra ar ute och shoppar en stund och sen far det val bli middag.
 
Igar sa Zach till en Engelsman har pa hotellet att han var arg pa honom for att Engelsmannen var dumma mot Indierna under Imoerietiden. Mannen ifraga, Max, som vi traffat tidigare, suckade uppgivet: "Some people will never forget".
 
Frys lite for oss oxa, sa hors vi.
 
//Fam. Domingo/Domingo/Domingo/Persson //

Kommentarer


Kommentera inlägget här: