domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Familjen Hindu (!?)

Kategori: Allmänt

Hare, Hare på er!
 
Någon undrade för ett tag sedan om vi blivit Hinduer allihop, eller om det bara var Zacharias. Ja visst har vi blivit det, och nu skall vi bli kända som de som Krishnade Sverige ! ;-)
 
Nä, vi har inte konverterat till Hinduismen, någon av oss. Däremot mår Zacharias väldigt bra av något att fokusera på när han "mediterar". Han behöver verkligen ett sätt att koppla bort världen och finna lite ro då och då. Dessutom tycker han mycket om att dansa, och uppskattar att bli uppskattad för det han gör.
 
Sedan är barn (åtminstonne våra) väldigt fascinerade av mytologi av alla sorter, oavsett om det är Star Wars, Harry Potter, Guda-sagor eller nåt annat; dvs andra världar befolkade av människor och varelser man kan relatera till, fantisera om och leka. I lekar och spörsmål blandar de högt och lågt mellan Shiva, Ganesha, James Bond, Luke Skywalker, Indiana Jones och Angry Birds m.fl.
 
Nog om detta. Vardagen flyter på även här i Udaipur. Frukost på "Millets of Mehrwar", Lunch på "Natural city View (tror jag det hette; Ibland blir det lite förvirrande med alla "Lake View", "Sky View", "Natural Lake view", "City View", "Natural View", "Natural Sky View" etc.) och middag på "the little prince". Det sista är inte att rekomendera. Däremellan passade vi på att gå i mystiska mönster (alltså vilse) på andra sidan bron, och upptäckte då att det inte räckte att ta sig tillbaka över bron för att komma hem, man måste ta sig över rätt bro också.
 
Vi hann oxå med att handla lite Sarees och göra en beställning på "Big B" (Benjamin har en teori om att stället heter Big Ben, men att färgen tog slut innan skylten var färdig, kan mycket väl stämma) på matchande toppar till dessa Sarees. 
 
Det är en man här utanför som har försökt bjuda in oss på Citron-Te flera gånger och idag kom vi inte undan. Det var inte så otrevligt, men vi kommer inte använda han som barnvakt ;-). Han var lite sliskig. Men det var kul att se hur han bodde: Han har ett minimalt kontor där han kränger buss-biljetter och ett ännu mindre kök. Däremellan fanns ett rum som dubblade som förråd, vardagsrum, hall och sovrum (för största delen av kroppen, fötterna låg nog på kontoret, medan huvudet befann sig i köket.
 
Namaste!
 
//Ansgar med familj

Kommentarer

  • ANN-KERSTIN säger:

    Hej igen!
    Nu längtar vi riktigt mycket efter er ska jag säja. Ja meditation är underbart o allt som kan göra livet bättre är bra. Här är fortfarande kallt men lite vårsol i alla fall. Det är våffeldagen idag så jag blev bjuden på goda sådana med jordgubbssylt o grädde hos Göte o Kerstin. Snart är det påsk o då kommer Inez med föräldrar. Fortsätt ha de bra o handla toppar o annat nödvändigt.

    2013-03-25 | 21:01:34

Kommentera inlägget här: