domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Frukost på Leopolds

Kategori: Allmänt

Tredje inlägget idag. Ni kanske hinner tröttna på oss redan innan vi kommer hem ;-).
 
Mumbai är den största stad någon av oss varit i, tror jag. Nästan sjutton miljoner folk på fyrahundrafyrtiofyra kvadratKilometer. Från att bussen nådde staden tills vi var framme vid ändhållplatsen tog det nästan en timme. Och då hade vi trettio minuters Taxi-färd ner till Colaba på den Södra spetsen av Mumbai.
 
Vi hade en trevlig Taxiresa med lite guidning, sen var vi framme vid "Hotell Broadway" och fick checka in nästan med en gång trots att klockan bara var nio. 
Medvetna om att boendet är mycket dyrare här än i resten av Indien, var vi väldigt nyfikna (läs oroliga ) på vad vi skulle få för nåt för våra tre tusen fem hundra (ca 450 svenska). Rummet visade sig vara bra, kanske värt knappt hälften av det i t.ex Rajastahn, men vi hade hört i historier om att priserna var tiodubbla här, så det känns ok, även om det svider lite i plånboken.   Men vi har ju lite respengar kvar att göra slut på, så vi inte får för oss att åka iväg igen snart ;-).
 
Tv, kyl och rent o snyggt! Till och med lakan och handdukar verkar vara relativt nytvättade!
- Lyx!
 
Till barnens stora glädje var det "Phineas & Furb" på Tv. Till föräldrarnas glädje fanns det DisneyChannel, och inte bara de högljudda Indiska barnkanalerna (tänk riktigt dålig Japan-animation med ett konstant hojtande på Hindi). 
Frukost intogs på "Leopolds".
 
Efter att ha läst "Shantaram" förväntade vi oss ett mörkt och ruggigt hak med Heroinsmugglare och andra gangsters hukandes i små bås omgivna av prostituerade och landsflyktingar ( känns som ett riktigt familjeställe va? ). Det var även känt för sina otrevliga, nonchalanta kypare och dåliga kaffe.
 
Levde "Leopold's" anno 2013 upp till myten, då?
 
Det är väl svårt att påstå; Ljust och fräscht med öppen planlösning och trevlig personal. Kaffet var oxå helt ok.
 
Vi gick runt lite i området, väldigt annorlunda mot det Indien vi sett med mycket Engelsk arkitektur och breda rena gator, men barnen var slitna efter resan, så vi gick rätt snart hem och vilade. 
Den minst närande och minst mättande lunchen vi haft i Indien blev nog oxå den dyraste - macka och kaffe på Starbucks.
Middag på ett muslimskt ställe rätt nära hotellet, ingen av oss hade nog orkat gå bort till restauranten vi först tänkt på. Andreas åt "Chicken Tikka Masala", den var grym. Över huvud taget är det fler uttalade muslimer ( storskägg, vit nattskjorta och kalott ) här än på andra platser vi besökt. Vårt hotell drivs av några av dem. Trevliga.
 
På restauranten ville Benjamin ha Chapati (bröd) med smör på, men det sa kyparen var "no possible". Mannen med det största och vitaste skägget, största kroppshyddan och butter uppsyn som satt på en stol vid ingången till köket och bestämde hade tittat på vår lilla familj under måltiden och tydligen godkänt oss, för han sa något till kyparen och plötsligt var smör möjligt att få.
Nu skall jag försöka få klarhet i om frukost ingår eller inte och sen gå in till min sovande flock.
Godnatt!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: