domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Udaipur

Kategori: Allmänt

Efter att vi vilat lite på hotellet så gick vi ut i Udaipur. Vi gick till ett museum som heter Bagore-Ki-Haveli. Det är en Haveli som är ombyggt till museum. Först hade de en utställning med dockteater dockor. De var jätte fina!
Sedan kunde man titta in i olika rum som var möblerade som kungarnas och drottningarnas rum förr i tiden. 
På museet fanns även en turbanutställning och även världens största turban!
sedan kunde man få reda på hur ett traditionellt indiskt bröllop går till. De hade gjort stora trä dockor i alla delar av brölloppet och bra förklaringar till de olika delarna.
Efter museet så orkade vi inte mer, utan käkade middag på hotellet och gick och sov tidigt.
 
Idag gick vi upp till Jagmandir templet. Där höll de gudtjänst med musik, så Zacharias började dansa, då både jag och Andreas trodde att han störde, så sa vi att han inte fick dansa och gick ut, men då kom det fram en herre till Andreas och sa att Zach gärna fick dansa, så det gjorde han, länge. Han blev uppmanad av deltagarna att komma fram och fortsätta dansen i mitten av musikerna.
Under Tiden som han dansade hade vakten svårt att hindra folk från att fotografera och de närvarande hinduerna roterade med pengar runt hans huvud innan de la den i kollekten. Alla sjöng och klappade händerna! Zacharias fick en blomsterkrans runt halsen och en prick i pannan. Sedan så fick Zacharias pengar för att han dansade så fint.
Alltihop slutade i ett crescendo av klockor, handklappning och högljudd sång. Barnen fick stå längst fram och Zach fick vara med och vifta med en pådågelsvippa, något som många män stod i kö för att få göra.
 
Efteråt promenerade vi en stund och åt sedan på Lotus Cafe. Sen började Sandra känna sig lite kass i magen, så vi rörde oss snabbt mot hotellet, där vi vilat sen dess.

Kommentarer

  • mormor o morfar säger:

    vi är jätte stolta över er
    Hälsa mamma o pappa att vi skall hämta 3:dje paketet idag

    2013-03-21 | 18:13:49

Kommentera inlägget här: