domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Det ofrivilliga kaffet, Indisk födelsedag och andra skrönor.

Kategori: Allmänt

Tag två delar Indisk engelska, en del faktiska engelska ord och två delar svenske kocken i mupparna. Lägg allt i en mixer och kör på högsta hastighet och lägg till lite staccato på slutet. Då får ni den lille tjattrige kyparen på Sam´s café där vi åt frukost i morse. Innan vi beställt smög han runt bakom våra ryggar för att då och då kasta sig fram, peka på olika ställen i menyn och utbrista i antagligen hjälpsamma, men totalt obegripliga, haranger. 
Maten var god men stolarna obekväma för alla större än Benjamin. Kyparen påpekade att de hade wifi och serverade både frukost, lunch och middag, så varför inte stanna där hela dagen?
 
Vi gick hela Main Bazar upp och ned och sedan gick Sandra och Benjamin och hämtade ut födelsedagstårtan för att möta Andreas och Zach på Hanumantemplet. När A och Z kom dit var det stängt och de övriga syntes inte till. De gick fram och tillbaka för att leta efter dem och Zach blev orolig för att de blivit kidnappade. Trots Andreas försäkring om att ingen rövar bort någon mitt på ljusa dagen i Delhi blev Z mycket lättad när vi till slut sammanstrålade allihop.
 
Vi slutshoppade (?) på Hari Piorko, skönt med fixed price och prislappar. Eftersom vi kom mitt i deras lunch eller mellanmål, blev vi bjudna på "samosas".
 
Eftermiddagen var ju Z:s indiska födelsedag och vi drev honom nästan till vansinne när vi inte berättade var vi skulle äta. Han var dessutom mycket hungrig. Vi stannade till slut på gatan och pratade med honom om att vi kanske skulle äta på "SIS" , "Spicy India Spices". Då han nästan bröt ihop vände vi honom om och han såg att vi stod vid ingången till "Subway". Då blev lyckan stor.
Vi åt de goda mackorna på hotellet.
 
 
 
 
Efter dusch fick Zach krypa ner i sängen och vi simulerade strömavbrott. Vi kom sedan in sjungandes
med nio ljus och tårta.
Happy indian birthday to you....
 
Tårtan var för fin för att sätta de nio ljusen i, så Andreas skapade istället en brandfarlig pappkonstruktion för detta ändamål.
 
Vi frågade tidigare under dagen i hotellreceptionen om man kunde få kaffe levererat till rummet.
-Yes, off course.
-We don´t want it now, we tell you later when we want it.
-Yes, I see, of course.
Femton minuter senare knackade det naturligtvis på dörren och en kille kom med "kaffet vi beställt". Det var bara att dricka den mjölkiga kaffeminnande drycken och se glad ut. 
Till fikat gick Andreas och handlade espresso själv istället.
 
 
Marion och Robin Hood?
Nej då, men Zachs leksaker var ju tvungna att bli testade.
 
I morgon skall vi packa för hemresan. 20:00 skall vi checka ut och innan dess skall vi flytta runt alla saker en massa gånger mellan väskorna för att allt bara skall bli lagom mosat och krossat och att ingen väska skall väga mer än tjugotre kilo.
 
Vi skriver antagligen inget mer från indien, så vi syns hemma på Lördag!
 
 
 

Kommentarer

  • Tommy Wester säger:

    Hoppas ni får en bra hemresa och tack för alla reseberättelserna som vi har följt med intresse.
    Vi ses någon gång framöver !
    Hälsning från Lena och Tommy

    2015-08-07 | 00:18:06

Kommentera inlägget här: