domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Zoo

Kategori: Allmänt

2015-08-01

Sandra köpte gott bröd på ”Nathu´s” igår, så hela familjen kunde gotta sig med frukost på hotellet. Vi hade dessutom shoppat lök, gurka och tomat på vägen hem igår. Det är rätt häftigt att gå på grönsaksmarknad sent på kvällen, strax innan de packar ihop.

När vi var färdiga och tagit ut pengar gick vi till en ricksha och frågade om priset till Zoo.

-Tvåhundra, vill ni att jag skall vänta? Eller tror ni att ni är där i mer än en timme?

Vi var där i fem timmar. Så är det med den här familjen, vi turistar långsammare och noggrannare än de flesta. Visst kunde vi inne i parken tagit ”hop on / hop off”-bussen och prickat av vit tiger, noshörning, flodhäst och elefant på listan och hunnit ut på fyrtiofem minuter. Men det är inte riktigt såna vi är.

Benjamin studerade alla park-kartor noga och envisades med att vi skulle se alla djuren. I rätt ordning. Så vi gick omkring i allt vidare cirklar i fem timmar tills alla var trötta på inburade djur.

De serverar ingen mat där inne, utan säljer bara drickor, vatten, mjukglass och Chai. I vår strävan att verkligen få se alla djuren hamnade vi på samma servering inte mindre än tre gånger.

Inne i reptilhuset fanns en anställd som var mycket noga med att vi skulle få syn på alla djuren. Han blev nästan irriterad när vi ville stanna och läsa på skyltarna. Kanske skämdes han lite som yrkesman över att bara femton av femtio terrarium innehöll någon form av levande varelse. Resterande var antingen tomma eller fyllda med taffliga modeller av ormar och ödlor.

Över lag så kändes det som att djuren här har ett relativt ok liv, men det var en del inhägnader som var så små och spartanska att det gjorde lite ont i oss.

De är väldigt stolta över att djurparken hör till de få som överhuvudtaget har vita tigrar, och dessutom lyckats avla på dem.

De är inte lika stolta över att en av dessa tigrar förra året åt upp en turist.

Vi tittade lite på hur stora säkerhetsbarriärer de hade och kom fram till att det inte går att av misstag hamna inne hos djuren, så killen måste ha hoppat in för att stajla.

Det var kul att se de vita tigrarna, men tyvärr hörde de till gruppen av djur som hade för lite plats och rastlöst vandrade fram och tillbaka längs en yttervägg.

Vi fick se utfodringen av flodhästar, vilket var kul. Dessa fascinerande djur har aptit som matchar deras utseende och skötaren stod och slevade in mat i munnen på en av dem med en stor spade.

När vi väl beskådat alla djur var vi också redo att bli matade med skyffel. Vi åt varsin vegburgare på ”nummerlappsstället” utanför zoo:et. Sedan åkte vi hemåt, kissade och gick ut för att få middag.

Zacharias samlar på alla flyers vi får från barerna och restauranterna i området och han och hans bror hade fastnat för ”Sam´s bar” och tiggt om att få gå dit i flera dagar. Vi var mer tveksamma till att ta med barnen till en bar en lördagskväll men gick upp och kollade.

Vi satt i en egen vrå och fick väldigt god mat. Champinjonerna var så färska och försiktigt tillagade att till och med Andreas uppskattade dem. Barnens pizzor var skitbra, liksom Sandras ”Hakka-nudlar”. Andreas soppa var också god men i starkaste laget, men med härligt krispiga grönsaker.

I morgon blir det nog ”Old Delhi”, inklusive ”Red fort” och ”Mughlai chicken”.

Den Vita Tigern!
 
Den Underbara Familjen!
 
Här hänger man och apar sig.
Eller, egentligen så svingar han sig snabbt in i sin grotta igen men lyckas fastna på bild.
 
Lek och plask med förvuxna urtidsgrisar!
Vi har inte haft förmånen att få beskåda dessa djur på nära håll tidigare, så det var kul.
 
Här kommer maten!
 
Tredje gången gillt för flodhästarna.
 
Run, Forrest, Run!
 
Zacharias var väldigt noga med att få se en björn, och det fick han till slut göra.
Himalayan Black Bear.
 
Här hänger det marionettdockor!
Snygga är de också!
 
Vid nästan varje korsning fanns en karta och Benjamin studerade dem alla.
 
 
 

Kommentarer

  • lisbeth säger:

    Underbara bilder och underbar familj saknar dock 1 medlem på kortet:)

    2015-08-02 | 12:26:09

Kommentera inlägget här: