domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

2015-07-12 – Fortfarande i Jodhpur

Kategori: Allmänt

Efter frukost lekte barnen med pojken här Devyog och vi planerade resrutt. Därefter tog vi en ricksha ner till tågbokningscentralen. Sandra hade lite missförstånd angående datum och pengar med mannen i luckan, men istället för att bli ”statlig-tjänstemanna-sur” skrattade de båda två åt missförstånden.

Rickshan fick sedan köra oss till ”Nirvana”, en restaurang inhyst i ett Ramatempel. Jätte-jättefint med god småmat och äcklig toalett. Ibland är toaletterna här av vanlig europeisk sittmodell, ibland av modell Indisk hål-i-golvet, en så kallad Squat. Sen finns det en tredje sort, den vi kallar kompromissen från helvetet; det är en sitt-toalett som under locket är en ståtoa som man förväntas klättra upp och niga på. De som föredrar det senare förfarandet är inte bättre på att sikta än någon annan, om ni förstår vad vi menar. Det luktade alltså inte rosor och man kunde verkligen inte spegla sig i skinande porslin. Konstigt på ett ställe som i övrigt hade hög klass på inredning och atmosfär.

Vi gick runt i en timma och hade mysigt i de få regndroppar som kom och letade halvhjärtat efter ”Spice Paradise”. Vi gick in i ett tempel med fina statyer/gudabilder och en enorm skräphög. På den smutsiga tröskeln till templet satt en lika smutsig gammal tant med en ännu smutsigare disktrasa/kökshandduk och ”tvättade” tröskeln. Den blev inte renare. Eventuellt blev gatan något renare då hon gång på gång doppade sin trasa på den.

Vi intensifierade därefter vårt sökande efter kryddaffären och höll väl på en halvtimme innan vi hittade den. 30 meter från hotellet. Vi har gått förbi den tjugo gånger under våra dagar här.

Barnen fick inne i kryddaffären en lektion i hur man gör Indiskt te, Chai. Sedan köpte vi en massa kryddor och damen blev jättelycklig, trots att barnen käkade upp kanelstängerna vi fick för att lukta på.

Vi tog vägen om skräddar´n och störde hela familjen mitt i maten. Sandra gick tillbaka en stund senare och fick se hur fantastiskt de jobbade. Frun sydde och gubben strök tyget, upplagt på en tröskel. Hon fick stanna för te och utfrågning och fick träffa lite barnbarn och så. Dessas far jobbar på vårt hotel.

Vi hade även en bra pratstund med Mrs Yogi medan barnen lekte. Språkmässigt har ungarna lite svårt (8-årige Deviyog är MYCKET bättre på engelska än våra barn), men de kan leka o stoja hur länge som helst. Igår kom både Mrs Yogi, Sandra och restaurangpersonalen farande när barnen höll på att gunga ut från femte våningen med hammocken.

En staty av Shiva i Shiva templet vi var inne i idag. Statyn har en lite annorlunda stil än vad som är brukligt.
 
Antingen visar barnen upp kryddor, eller så har Zacharias vunnit pris i kryddblandning.
 
Benjamin & Devyog leker freeze. leken är typ som 123 rött ljus, men man säger water & freeze & r ungefär som frysjage.
 
Benjamin, Devyog och Zacharias slappar i lobbyn efter att ha lekt jagelekar ett tag.
 
Den nya pigga generationen & den inte så pigga älre generationen på Nirvana Café som hade fina målningar ur Ramayana berättelsen på väggarna.
 
 

Kommentarer

  • domingos säger:

    Vi uppskattar vekligen er blogg och njuter med er genom alla upplevelser. Vilket var det gemensamma namnet? Är lite glad att du inte fyllt 10 år ännu Benjamin.

    Många kramar till alla 4

    Svar: Vi har samma namn i överförd betydelse, så kan ni fundera en stund till innan svaret avslöjas.Benjamin är lite ledsen över att han inte är 10 år än & får ett stort leende på läpparna så fort man nämner flying foxes
    Sandra Domingo

    2015-07-12 | 20:49:15

Kommentera inlägget här: