domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

2015-07-16 Kamelridning i Pushkar

Kategori: Allmänt

Hej där!

Idag gick vi upp vid femtiden för att bli upphämtade av kamel-killen Ashok klockan sex. Vi startade ritten här strax utanför och det var rätt mycket ”vallas runt på skansen”-känsla över det hela. Först stannade vi på den lilla sandplätten utanför Ashoks by (han är egentligen från Jaisalmer men bor o jobbar här), tjugo minuter från hotellet för att få lite nygjord Chai. Han påstod att vi fick vänta för att få nymjölkad buffelmjölk, men det kunde lika gärna varit nyköpt komjölk.

Vi stod lite i vägen för en kille som kom med två tjejer i en jeep och tänkte stajla lite genom att sladda runt.

Därefter red vi tio minuter till och kom fram till den stora sandplätten (kanske som en och en halv fotbollsplan) för lite ”traditional song and dance”. Två spelmän kom yrvakna lunkandes mot oss medan de knöt på sig byxor och turbaner. De spelade och sjöng lite (dansen förväntades vi stå för). Vi var måttligt imponerade, men de lyckades lura Sandra att försöka spela. Jag tog ett kort på henne men det får jag nog inte publicera.

Då spelemännen hade så fina turbaner tyckte vi att det kunde vara en bra idé att låta dem göra om Zachs huvudbonad (som ändå satt rätt bra idag). Den ene mannen knöt vårt tygstycke runt sitt eget huvud och satte den sedan på honom. Problemet är bara att Indier i allmänhet, inklusive den här killen, har så förbannat små huvuden, så trots att vi hjälptes åt att med våld pressa på den nygjorda turbanen på Zacharias skalle, satt den som en indisk tomteluva på svaj.

Stränginstrumenten de spelar på är i sig fascinerande (även om magin avtog lite när de började spela ”var är tummen, var är tummen – här är jag, här är jag”) och Andreas studerade konstruktionen lite grann. De spelar med en stråke på en sträng av tvinnad hästtagel som är spänd ner till en skinntrumma. Parallellt löper åtta (?) resonanssträngar.

I går gick vi runt på stan. Modern och barnen var inne i Brahma-templet medan Andreas stod som en packåsna med väskor och påsar då man inte får ta med sig nånting in i templet.

Vi åt en förträfflig lunch följt av fantastiskt gott kaffe på ”Out of the Blue”. Kocken lånade Sandras nyinköpta kokbok (årets första kokboksinköp!) och gav den med beröm godkänt.

Ungarna envisas med att de vill ha nya böcker så de frågar i alla bokhandlar om svenska titlar. I en affär här kunde de plocka fram ett trettiotal sådana böcker. Det är i allmänhet sådana böcker andra resenärer lämnat ifrån sig. Problemet är bara att det folk har med sig på resa sällan är barn- eller ungdomsböcker utan deckare och tantsnusk.

Zach hittade (förutom ett gäng andra-världs-krigs-skildringar vi rensade bort) en riddarroman och Benjamin envisades med att han ville läsa ”den vidunderliga kärlekens historia”. Vi trodde inte att de skulle orka läsa dem, men sa ja ändå.

Vi fick även lämnat in ett paket på posten innan lunchen.

Det blev lätt och tidig middag på hotellet eftersom vi skulle upp tidigt.

Nu har vi ätit frukost och vilar lite (en bajsar, en bloggar i soffan och barnen springer runt som galningar) innan vi skall ut och titta tempel.

Kommentarer

  • Tommy Wester säger:

    Hej Indienresenärer !
    Efter att fått information av A-K att ni var iväg igen på resa i Indien har vi nu med stort intresse börjat följa er på denna blogg, så som vi också gjorde vid er förra resa, ni får ha det så bra och vi tar emot era rapporterade upplevelser med glädje.
    Hälsningar Lena o Tommt

    Svar: Vad roligt att ni har hittat hit & välkomna!
    Sandra Domingo

    2015-07-16 | 12:39:26
  • Anonym säger:

    Hej! Nu har jag också hittat hit. Så kul att få läsa om era bravader. Måste hälsa att vi har också fått ett liknande virus i vår kamera. Vet inte vad vi bör göra för att få det att försvinna men tid verkar vara det enda alternativet hittills. Återkommer med en gång om annat botemedel finnes 😊
    Med vänlig hälsning, Susanne

    Svar: Välkommen!Jag misstänker också att tid är det bästa botemedlet :)
    Sandra Domingo

    2015-07-17 | 09:05:06

Kommentera inlägget här: