domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

2017-07-26

Kategori: Allmänt

I natt gick strömmen, så vi hade ingen air condition förrän klockan elva i förmiddags. Då vi allihopa är lite lustiga i magen (obs! förskönande omskrivning), var den heta luften icke tjänlig ens för grisuppfödning.

Andreas och Zacharias tog en första frukostsittning och lämnade sedan matsalen tom för resten av familjen. Benjamin sov länge och är grisig i kistan, men är feberfri och mår i övrigt bra.

Det här är ett ok hotell, men som nämnts tidigare är kapaciteten på duschen någonstans emellan stril och dropp. Där för hade vi lite kul åt ett stort sällskap unga engelska killar som verkar vara på väg ut på någon sorts bergsklättrar-grupp-resa som vi stötte på igår. En av killarna sa att han ville ha ett singelrum med badkar…… De har nog åkt hem innan det badkaret är fyllt.

Igår fick även Andreas och Zacharias det ärofyllda arbetet att vara apskyttar på restaurant Kamal. När vi kom upp på rooftopen satt ett gäng killar och tjejer och såg chockade ut och sa att en apa tagit saltet mitt framför ögonen på dem.  Kyparen kunde inte gärna lämna apvaktandet åt dem när han gick ner i köket, så han gav Andreas en slangbella och några rejäla glas-puttekulor och bad honom skjuta på aporna om de kom nära igen. Zach tog hand om vapnet och det räcker oftast att aporna ser det för att man skall få vara i fred.

Efter frukost idag gick vi bort och hämtade Sandras nya kläder hos skräddaren och sedan hem för mera bajsande.

Sandra mådde mycket illa så hon stannade hemma och sov medan de andra gick bort till ”Taj Nature Walk”, en fin naturstig med utkiksplatser (över Taj Mahal, vad annars) och lekplatser. De hade kul och blev rejält svettiga. På lekplatsen blev några åttaåriga tjejer rejält utskällda av en vakt för att de åkte rutschkanor där man bara fick vara fem år. Att våra barn samtidigt åkte samma attraktion och knappast ser ut som om de är fem år var inget vakten på minsta sätt gjorde tecken av att ha uppfattat.

Nu skall vi se om vi kan hitta mat (alla verkar må bättre nu) och sedan lägga oss tidigt. Planen är att lämna hotellet vid femtiden imorgon bitti. Tåget går klockan sex och skall vara framme i Delhi tre timmar senare.

 

Åter från middag.

Vi skulle ätit på ”Shankar Veggis” men det luktade indiskt spy-skurmedel så vi gick över gatan till ”Joinus”. Nästan alla ställen här skryter om ”best Taj view”. Det gjorde inte det här stället. De har faktiskt utsikt över ”Tajjan”, men de skulle mycket väl kunna skriva ”Worst Taj View”; dålig vinkel och dålig sikt.

Det var två gamla bröder (åtminstone en var gammal (den äldsta)) som drev stället. Den äldre höll sig på rooftopen då hans ben nog inte klarade att nå marknivå längre, och gick och städade de trasiga vaxdukar som låg på de rangliga borden. Noggrant. Dessutom viskade han till oss att svampen inte var nåt bra här, även om lillbrorsan påstod det.

Andreas mat var rätt god (indiskt), Benjamin kunde åtminstonne äta makaronerna i sin macaroni-cheese, Zach tappade aptiten och Sandra var inte sugen på nåt.

Men drickorna var goda!

På hemväg gick vi in i alla ”Marble-shops” som vi bara ignorerat, trots ihärdigt inropande, under våra dagar här. Sandra ville nämligen ha nya glasunderlägg. Efter åtta shopar och idogt prutande fick hon handlat lite.

Nu skall vi packa och inte skriva mer idag!

Taj Mahal sedd från en av utsiktspunkterna i Taj Naturewalk
Trots den dramatiska himlen kom det bara 2 regndroppar idag.
 
 
Ungarna på den för indiska lekplatser så typiska snurrkarusellen, Jag kommer ihåg dessa från sommrarna jag spenderade i Spanien som barn. Undra varför de inte finns i Sverige.
 
Runt lekplatsen fanns ett staket & det är ju bra, så inte barnen råkar springa iväg. Det konstiga är att staketet är i rostig taggtråd..
 
Klätterställningar är alltid roliga att klättra i enligt Benjamin
 
Viruset är fortfarande inte borta från kameran
 
 
Ja, vi vet alla vad detta föreställer vid detta laget. Detta är dock sista bilden på Taj Mahal vi kommer lägg upp på denna bloggen för denna gången. Åker vi till Indien igen, kan ni nästan räkna med att det blir fler bilder på Taj Mahal.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: