domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

F.F. = Fredag förmiddag

Kategori: Allmänt

3/7-2015 Bikaner
Vi försökte gå upp tidigt, men det gick sådär. Efter frukost bad vi om en papplåda och de lovade att vi skulle få en innan klockan ett. De var tvungna att gå till marknaden, som öppnar elva för att hitta en så pass stor låda vi behövde. Vi visade Sandras Indisk-Engelska bild-lexikon för en av tanterna (moster eller mormor eller nåt) och hon var fascinerad, både över boken och vår önskan att lära oss. Hon sa att hon hade behövt en sån bok också, eftersom hon bara kunde lite, lite engelska. Sandra svarade på Hindi att hon bara kunde pyttelite av det språket. Uppskattat.
I väntan på lådan körde Andreas, som var för rastlös för att slappa med de andra på rummet, lite barfotalöpning på terrassen i dryga 30 graders värme. Terrassen är ca 25 meter lång, men A tog på sig löparklockan och fick ihop en kilometer i åttor runt stolpar, bord och stolar. Det mesta är i skuggan, men farten ökar av sig självt när man kommer ut i solen och det bränner så pass om fötterna att man helst vill ha dem i luften hela tiden.
Nu har vi packat och tejpat lådan som vi skall skicka hem, tappat Ipaden i golvet så att displayen sprack (den har ändå klarat många år av ibland hårdhänt handhavande) och beställt lunch på hotellet. Nu väntar vi på att de ringer och bekräftar att maten är färdig. Vi frågade lite om fotografierna i lobbyn, eftersom vi sett dubbletter av dessa på muséet. Pradu, sonen som driver hotellet, förklarade lite stolt vilka som var hans släktingar och vilken Maharajor de jobbat för, bland annat som premiärminister.
Efter lunch skall vi leta efter en fungerande bankomat. I går hittade Andreas flera stycken icke-fungerande, så antingen säger empirin att i stort sett alla är trasiga eller så tolkar man det så att hälften är trasiga och att vi nu bara har den hela hälften kvar att upptäcka.
Sedan skall vi till skräddaren vi hittade igår. Han skall fixa vårat paket och förhoppningsvis kunna sy en dress åt Sandra. Därefter är det jakt på filtpenna som gäller innan vi går till postkontoret och får reda på vad vi gjort för fel med vårt paket.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: