domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

India Gate & stor lekplats

Kategori: Allmänt

29/7 2015 Dehli
Alla sov alldeles för länge och vi vaknade vid tiotiden. Andreas hade blåa blobbar i hela synfältet pga lågt socker och Sandra kunde inte äta brödet vi köpt. Vi andra åt yoghurt och flingor på rummet.
Vi tog Metron ut till ”National Secretariat” (eller nåt liknande) och vandrade sedan upp till ”India Gate”, en stor ”triumfbåge” tillägnad de Indier som dog i första världskriget. I denna överbefolkade stad är det lite underligt med en kilometer-lång allé kantad av stora gräsmattor på var sida.
Nära India Gate ligger ”Childrens Park”, en inhägnad, lummig park med flera lekplatser och några akvarium med fiskar som längtar bort. Barnen hade kul men vi blev hungriga så Andreas och barnen åt lite gatmat utanför (Zach var bara halvförtjust). Sandra var inte sugen.
Vid tunnelbanan hittade vi en farbror som grillade majs som de tre yngsta åt och njöt av. Vi köpte även jättegod chai av en kille under ett träd innan vi tog oss mot Pahar Ganj igen.
Vi hittade ”Mo-mo Caves” nya lokaler och letade reda på ”Salam Balak Trust´s” härbärge för pojkar. Där fick vi instruktioner om hur vi skulle hitta deras kontor. Vi ville nämligen boka en slumvandring med dem.
När vi försökte hitta Salam Balak hittade de oss. En kille som jobbade där frågade vad vi letade efter och såg foldern i Sandras hand. Vi kom med upp på kontoret på fjärde våningen och fick bokat en tur för i morgon.
Sen behövde Benjamin baja så vi gick till hotellet innan vi gav oss av till ”Club India” för middag. Tandoori-kycklingen var jättegod och det var även Benjamins ”Zoba-nudlar”. Två japanska (?) tjejer jämte oss hade mycket roligt åt när Sandra försökte lära honom äta med pinnar, vilka han insisterade på att få använda.
Därefter gick vi sakta hemåt och nu skall vi sova. Vi skall nämligen hinna att både få och äta frukost innan 09:30 i morgon, då vandringen börjar.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: