domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Indiens godaste Pizza!

Kategori: Allmänt

Efter-frukost-lektyr i matsalen.
 
Lekavdelningen på restauranten var kanske tänkt till lite yngre barn, men kul var den.
 
Indiens godaste Pizza!
 
3 Pizzor, 2 Mojitos och 1 Mamma som inte fått sin pasta än.
 
Allvaret sänker sig över Zach för en stund.
 
Korumpa, barn och grönsaksmarknad.
 
Jag skulle lagt upp lökbilden, men den här var lika fin.
 
Den här mannen ville nog bli fotograferad, men vågade inte säga nåt.
Hans vän sa till mig att ta kortet.
 
Den här unge mannen hade inga problem med att säga till oss att fota honom!
 
Här var det i chai i kastrullaffären.
 
 
 Hallå där!
 
När Andreas suttit ute på terrassen en knapp timme och läst kom Zacharias ut och ville ha frukost. Vi gick in och väckte de andra för att få deras frukostbeställning. Andreas skrev slarvigt ner allt på en lapp för att ha som minnesstöd när vi gick ner för att beställa. När A var färdig att gå ner kom Zach in genom dörren, stolt proklamerande att han redan beställt frukost! Andreas gick ner och fick tillbaka vår anteckningsbok där vi har noteringar om hotell och sevärdheter, adresser, telefonnummer m,m,
Efter god frukost kikade Andreas lite på "trip advisor" och hittade en Pizza/familje-restaurant i Bikaner som fått högsta betyg. 
Vi tog en Ricksha dit och efter lite letande hittade vi tillsammans med chauffören "Sammys Pizza Cafe". Det var ett lite ovanligt ställe för att vara Indien. Man gick in genom ett öppet kök för att komma till restaurant-delen som innehöll en lekhörna! Man fick själv hämta maten och de var inte så fjäskiga/påpassliga som oftast är fallet här. 
Det var eventuellt de absolut godaste pizzor vi nånsin ätit!
Efteråt åkte vi upp till Khote gate och gamla stan. Andreas och Zacharias blev bjudna på Chai och plötsligt blev vi sittande i en skoaffär. Andreas passade på att prova lite handgjorda skor, men modellerna var rätt underliga så det blev inget. 
Vi gick på måfå genom en grönsaksmarknad som började på ett torg och fortsatte in i en gränd. Barnen gick lite före och satt snart en liten bit framför på några plastpallar och berättade att de skulle bli bjudna på Chai. Vi satte oss ner allihopa. De som hade affären, vilken saluförde köksporslin (heter det så när allt är gjort av metall?), kunde nästan ingen engelska, men det är ändå kul att bjuda exotiska främlingar på te!
Benjamin, som brände sig på temuggen, fick sitt te upphällt i en plåtmugg. Muggen var så fin att vi bestämde oss för att köpa åtta stycken, De kostade 15 rs styck (2 spänn) och då ingick det att vi fick våra namn ingraverade i botten. Egentligen var det inte ens den affären som sålde muggarna, utan de skickade iväg en kille att hämta dem i en annan shop. Ett inte alls ovanligt fenomen. Vi har fortfarande inte fattat huruvida alla affärer i hela indien hänger ihop eller om de har något system.
Sedan gick vi och köpte Namkeen och indiskt godis. Andreas blev lite arg på Benjamin när han avbröt och hängde sig framför när A o Z försökte handla.
Benjamin blev lite ledsen, men mamma tröstade och pappa bad om förlåtelse.
Nu skall vi snart åka till skräddaren för att se om de har fixat Sandras kläder i tid. Tåget går 22:50, så vi hoppas det är färdigt till dess.
Halv fem i morrn morra blir vi mötta av Alladin på stationen i Jaisalmer. Det är obekväm sittvagn hela vägen dit, så vi får se om det blir någon sömn. Det beror också lite på hur mycket folk det är på tåget.

Kommentarer

  • mormor o morfar säger:

    vi skulle gärna vara med på era underbara upplevelser

    Svar: Det hade varit kul om ni var med! Vi tänkte fråga er om vi eventuellt skulle åka ner till Spanien nästa sommar tillsammans. Men vi pratar mer om det när vi kommer hem.
    Sandra Domingo

    2015-07-05 | 22:29:08

Kommentera inlägget här: