domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Mätta och glada!

Kategori: Allmänt

Nu har barnen äntligen fått sin risotto på hotellet som de har frågat om i flera dagar, Den var nog god men inte fantastisk (Andreas tryckte ner deras rester med barbequesås och då var det ok, tyckte han). Di vuxne åt en fantastisk god "sizzler" (låter som den heter).
Idag, efter frukost med vila, gick vi till ett tempel med en kupol/spira som ser ut att vara gjord av godis (men vi når inte upp för att smaka) och som vi besökte sist vi var här. Då dansade barnen tills vi, till övrigas förtjusning, fick bära bort dem. Denna dag var det betydligt mindre liv här; vi trodde först det var stängt men en trött tant segade sig upp för att något motvilligt öppna gallergrinden minimalt och sedan var vi helt ensamma där. Det var rätt rofullt och vi kontemplerade lite över att man inte kan skilja på olika delar av tillvaron. Det är nämligen ett "ShivShakti"-tempel, alltså den andlige Shiva sammansmält med sin världsliga gemål.
Fler tempel följde, bland annat ett som vi trodde skulle innehålla etthundraåtta "Shiva lingams". Vi hittade allihopa förutom de hundrasju sista ;).
Ett annat Shiva-tempel var inhyst längst in i en underjordisk korridor. Då man bara kunde komma ut samma väg man gick in, och då man självklart inte får vända gudarna ryggen, är man tvungen att gå baklänges ut (och gärna slänga sig på golvet i gudfruktighet varannan meter). Alla som tror att hela familjen Persson/Domingo lyckades med detta utan att gå på någon eller snubbla kan räcka upp en hand....
Det var inte av gudfruktan vissa hamnade på golvet.
På Tisdag verkar monsunen komma simultant över hela Indien, förutom där det redan regnar. Vi har lovat ungarna att gå på vattenland i Agra, men det känns inte som det är så lockande i spöregn. Just nu jobbas det för fullt här med att hitta en bra resrutt efter "Bundi". Nä, förresten, just nu är det mest Candy Crush och Spider Man.
 
Arla morgon med bananuppladdning.
 
Nyvakna kor värmer sig vid brasan.
 
Ashok tog säkert trettio bilder med det här motivet.
På ingen av dessa syns samtliga personers och kamelers huvuden...
Från höger till vänster:
Ganesha, Ashok, Krishna och Zacharias.
 
Hur gamla blir kameler? -20 år, svarade Ashok.
Hur gammal är Krishna? -21!
Då har man rätt att lägga sig ner och vila när man får chansen.
 
Vi tror att vi kanske har fått virus i kameran,
på varannan bild dyker nämligen det här ansiktet och denna gest upp!
 
Dansar han?
Är han sur?
För lite dricks?
Vägrade Sandra lämna tillbaka hans instrument?
 

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Fina ni!!

    Svar: Fröken Eriksson, I presume?
    Sandra Domingo

    2015-07-16 | 18:42:27

Kommentera inlägget här: