domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Pushkar

Kategori: Allmänt

Hotellet vi bor på är en oas av lugn & ro med en fontän som porlar när man kommer in & som har massa skålar med rosenblad, och en massa klängväxter som gör det jättegrönt här Det gör att det luktar gott inne på hotellet & det är skönt att vara här. Maten på restaurangen är god & välgjord. När man går ut drabbas man av den vanliga indiska lukten, som inte luktar rosor… Det är med andra ord lite som en chock att gå ut, men man vänjer sig fort.

Jag tänkte berätta lite om Pushkar. Pushkar är en strikt vegetarisk & alkoholfri stad. Det är den ända staden där Brahma, skapar guden enligt hinduismen, har ett tempel. Det är även staden i vars sjö man spred Mahatma Gandhis aska i. Detta gör att det samlas en del brahminer (som de jobbiga vid sjön) sadhusar (heliga män i oranga kläder som inte behöver följa några konventioner) Indier på pilgrimsresa och flummiga turister här. Alkohol är strikt förbjudet, men jag skulle kunna tro att man röker på rätt hårt här & man kan köpa chillumpipor i nästan varje liten kiosk. Detta har i sin tur medfört att det har utvecklats en lite speciell psykadelisk konst här som säljs i rätt många affärer. För er som varit hemma hos oss någon gång kan jag berätta att den stora tavlan med Ganesha ( Guden med elefanthuvud) & tavlan med svampar & alver i Benjamins rum är köpta här i Pushkar sist vi var här. Dessa tavlor är rätt sansade jämfört med mycket annat som finns här.

Sedan kan man av någon anledning, precis som i Rishikesh, som det är lite liknande känsla i lära sig att spela digeridoo. Jag fattar inte riktigt vad en digerido har att göra i Indien, men jag antar att det är rätt skönt att vara stenad & blåsa i en digeridoo, jag tycker mest de är ett lite störande ljud av dem. Å andra sidan kan det vara för att jag bara hört den i dessa flummiga städer & de som spelar på dem är kanske i helt bäst på instrumentet & de kanske inte är helt klara i huvudet heller…

Kombinationen av superhelig & superflummig stad gör stämningen & affärsinnehållet rätt annorlunda. Dels finns det en massa affärer som säljer alla de saker vi västerlänningar vill ha; Toa-papper, sötdrickor, oliver & choklad. Sedan finns de religiösa affärerna med guda statyer & kläder att sätta på dessa statyer. Sedan har vi affärerna som säljer stenar som är bra för en på olika sätt & så finns klädaffärerna med flummiga kläder. Sedan finns det affärerna som säljer väskor, kuddöverdrag,  chillumpipor, småprylar som dörrhandtag och små statyer, och så är det ayurveda butikerna med salvor, pulver & teer som är bra & ekologiska.

Så som ni frstår är det en räätt speciell & flummig stad vi är i just nu.

 

Så här fint är vårat hotell!
 
När man komemr in i entrén möts man av denna fontän. De byter rosenblad varje morgon!
 
också en vy från hotellet ut.
sådana här skålar med rosenblad står i alla kornissher och sprider väldoft
Zach, Benjamin & Arjun spelar snakes and ladders på Café Doctor Alone.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: