domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Varmt!

Kategori: Allmänt

20150715 Jaisalmer

 

Efter frukost och lite slappande på Nomads takrestaurang gick vi upp till fortet. Det var supervarmt & svettigt. Uppe i fortet käkade vi lunch på 8 July. I ett land där alla har långärmat & långbyxor blev vi serverad av en pratglad barbröstad lurvig man i korta short. Lunchen var helt ok, men inte super. Sedan vandrade vi runt lite i fortet. Vi kom ut till yttre muren & beundrade utsikten över Jaisalmer. Det märks väldigt tydligt här att det är lågsäsong, de flesta affärerna är stängda & även många av restaurangerna. Till och med säljarna som står precis vid ingången av fortet var slöa & inte alls lika många som de brukar.

När vi skulle ta oss tillbaka till hotellet gick vi förbi en skomakare för att laga Zacharias skor. Jodå, han kunde laga han allt. Hela skorna, mao alla små slitenheterna kunde han fixa för 250rs. Nej tyckte jag pga priset. Andreas blev stressad & sa nej pga tiden, då jag sagt att jag eventuellt ville käka på Kuku Coffe shop på kvällen.

Andreas fick även sin första släng av ”Alla Indier är jobbiga-känsla” Den kommer när man är alldeles för varm, sovit för lite & varit här i ett par veckor. Känslan är helt normal & brukar oftast gå över efter ett par timmar. Om den inte går över kan den övergå i en permanent avsky mot hela Indien eller mot en speciell stad. Exakt hur man bryter känslan vet jag inte, jag tror att det till viss del handlar om att acceptera att den kommer & att se till att obehagen (värmen, sömnen, hemlängtan) på något sätt antingen lindras eller botas. De botas på olika sätt beroende på vilket obehag som ställer till det. Hemlängtan kan botas genom att t.ex hittar en restaurang som serverar västerländsk mat, eller ännu hellre typ starbucks, cafe coffe a day, mc donalds eller något annat som inte känns indiskt. Värmen botas med att skaffa sig ett ac-rum. Sömn botas med att sova ett par timmar.

På hotellet softade vi ett par timmar på takterrassen igen & Andreas lyckades somna en stund. Han var väldigt mycket trevligare sedan och även botad mot sin ”alla indier är jobbiga-känsla”.

Nu har vi precis käkat middag på Nataraj, De skulle ha en fantastisk mughlai kyckling enligt Rough guide, men de hade bytt till strikt vegetarisk mat sedan 1 år tillbaka. Vi var på väg därifrån när ägaren sa att det inte var så bra att äta kyckling här i Jaisalmer då det är för varmt & lågsäsong för turister, så åtgången på kyckling är rätt låg. Då hans råd lät vettiga bestämde vi oss för att käka vegetariskt här i Jaisalmer.

Då vi inte har ett AC-rum här & hettan tar kål på oss, så stannar vi nog inte här i så många dagar. Vi skall försöka få några timmar på en kamel & en natt i öknen innan vi åker till Jodphur & ett ac-rum, men vi får se hur det går.

Nu sitter vi på taket igen, det är rätt gött nu när solen gått ner & det blåser lite svala vindar.

Alladin har varit här & vi har pratat lite safarifunderingar, men det verkar som att det blåser för mycket & det är lite för varmt, vi avvaktar morgondagen & ser hur vindarna är. Problemet är bara att om det blåser mindre lär vi smälta bort här, men om det blåser när vi sover i öknen, så kommer vi bli begravda i sand, så vi skippar nog tanken på en natt i öknen tror jag, vi får se om vi kan lösa kamelridandet på annat sätt, tanken är ju att det skall vara en rolig upplevelse & inte en upplevelse av att man dör av värme, eller begravs av sand. Så vi får se hur det blir.  

Kommentarer


Kommentera inlägget här: