domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

1:a dagen i Indien

Kategori: Allmänt

Efter att tågbiljetterna var köppta (För första gången kunde vi gå hela vägen till där man köper biljetter utan att bli påhoppad av någon som påstår att det är stängt! Antingen så är det för att vi ser så vana ut nu, eller så är det för att det är väldigt få utländska turister här)  Så gick vi till hotellet för lite vila & ompackning. När vi vilat en liten stund så gav vi oss ut igen för att leta efter Momo Cave. Vi hittade det inte denna gången heller. Jag försökte fråga en på Hindi, men jag tyckte han pekade åt fel håll, så vi gav det inte så mycket uppmärksamhet. 
Lunch intogs på Malhotras restaurang, ok mat, men inte helt bäst. När vi satt där så började det storma & regnet kom. När stormen lagt sig gick vi över gatan för att skaffa mobilabonnemang. Då vi skall ha ett kontantkort med surf, så skulle man ju kunna tro att man bara fick ett sim-kort, betalade och började använda. Men, nej, så är det inte. de skall ha foto & kopia på pass. Just när de skulle kopiera passet blev det strömmavbrott. (Elen har kommit & gått hela dagen & det är nog så det är här nu) Så inget abg kunde fixas. Så vi väntade en stund & sedan lyckades de fixa en kopia på passet. Vi fick sim-kort & betalade. Men av någon anledning så skulle det ta några timmar innan det skulle funka, så vi skulle komma tillbaka (varför vet jag inte) när det står Vodafone IN på telefonen. Detta var vid 14-tiden, klockan är nu 21  & symbolen har fortfarande inte kommit upp på telefonen... Fortsättning lär följa...
Sedan var det dags att leta lite Momo cave igen. Denna gången gick vi först ut på internet på hotellet & kollade google maps & googlade. Nu fick vi reda på att det heter inte Momo Cave utan Everest Bakary, Så kolla Google Maps igen efter Everest Bakery, skriva upp några affärer/hotell i närheten & ge sig ut att leta igen, (ja jag vet, vi verkar lite besatta...) Vi hittade det inte denna gången heller. Där det låg innan låg nu ett transport företag, men vi fick instruktione på vart det var ( samma vi fått innan, när jag trodde att personen bara yrade...) Men det hjälpte inte, så middag intogs på Exotic Palace där vi käkat sisst vi va här flera gånger & ägaren kände igen oss. Så han fixade liggbordet i mitten till oss & vi fick en riktigt god & trevlig middag. Nu är vi tillbaka på Hotellet efter en färd hem genom trafiken & människorna där Zach var lite för trött för att orka ta emot alla intryck som vräker över en så fort man går ut. Jag älskar det! 
Nu är det sovning & försöka boka hotell i Shimla som gäller. Imorgon skall vi försöka hitta vad som ser ut som en park på google maps med ett hanuman tempel &  Shiva Tempel i.
 
Nu några ord från Zacharias:
Efter som att det är görvarmt och det ösrengar borde det bli en konstig version av en rengbåge. Dock intrefade detta inte. Fördömda väder!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: