domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Rock and a hard place! – Chandigarh 23/6 2015

Kategori: Allmänt

Frukost på Nik´s bakery, Aroma food court. Rätt tråkig. Zacharias hade ingen vidare aptit.

Efter frukost tog vi en ricksha till ”Nek Chands Rock Garden”. Nek Chand var nån form av väginspektör vid byggandet av Chandigarh, och det föregående rivandet av de byar som låg här innan. Han tyckte att det var tråkigt att se allt gammalt material forslas bort och bli till fylle, så han snodde åt sig en del och började bygga figurer och labyrinter av det. När staden efter 15 år upptäckte alla hans saker ville de först riva det, men förstod sedan storheten i det.

Det är ett skithäftigt ställe med massor av figurer, vattenfall, ”borgar” och labyrinter, allt klätt i krossat porslin, delar av toaletter, gamla säkringshållare m.m. Vi njöt alla stort av att gå runt här. Dock mådde Zacharias lite sådär och hade ont i magen lite från och till.

Två söta tjejer i 18-års-åldern ville bli fotade med Zacharias, och när de förstod att han var en pojk blev de fullständigt betuttade i honom och följde oss länge. De tog säkert 50-60 kort på honom. Sen blev vi, och framförallt barnen, fotade av massor av Indiska familjer, som vanligt. Särkillt Benjamin var pigg på fotandet idag och fick en hel Indisk storfamilj att springa efter honom upp och ner för en stor trappa.

Vi fick slut på vatten och Andreas sprang före för att hitta vatten åt Z som såg ut som han skulle däcka. Det var ett mycket mer krävande uppdrag än han trodde. Efter att ha rört sig fram och tillbaka genom vindlande gångar upp och ner och in och ut genom trånga valv kom han till utgången. Det var bara att springa tillbaka och hitta en annan väg. Det var dessutom fruktansvärt hett och kvavt idag. När A äntligen hittade ett ställe där de sålde dricka vägrade de sälja honom vatten, de sålde minsann bara juice och drinkar. Till slut gav de med sig och öppnade ett kylskåp fullt med vattenflaskor och sålde två stycken till Andreas.

När Andreas väl återvände kunde familjen fortsätta sin vandring. Till slut nådde vi ett slags torg med fräcka gungor i STORA valv, spegelhus, en ”mosaikläktare” och en massa annat (Sandra lägger nog ut lite bilder, så slipper jag använda en massa ord).

Sandra hade något så ovanligt som en lång, helt begriplig konversation med en flicka i 10-12-års-åldern som var grym på engelska. Flickan berömde även Sandra för att hon kunde lite Hindi.

När vi gick därifrån började regnet äntligen falla i stora droppar från himlen. Tyvärr kom det av sig lite, men det blev ändå ett betydligt trevligare klimat.

Efter att ha intagit lite ”magsnäll” mat på rummet har vi slappat och googlat efter restauranger och annat sköj.

Det blev det vanliga stället eftersom A o S ville testa ”Lahore Chowk”, som skulle vara ett bra ställe enligt den Världsvida Webben. I förrgår sa de att de inte öppnade förrän sju, så vi var där vid sju. Då sa de att det öppnade halv åtta, så vi gick och letade efter ett Shivatempel så länge. Vi hittade inte templet, men kom till samma lekplats som igår. Två snabba rutschkaneåk och sen gick vi och beställde mat.

Zacharias hade återigen klagat på ont i magen till o från och när vi hade beställt mat behövde han gå och spy. Efteråt sa vi att någon av oss vuxna kunde gå hem med honom men han ville testa att äta lite av sin ”Bbq Chicken Wrap”. Kycklingen var god men bröd och grönsaker bjöds ut. Andreas Seekh kabab var trökig, liksom riset. Sandra hittade inte det hon trodde restauranten var känd för utan fick en utmärkt Chicken Tikka från ett annat ställe. Benjamin som vill pröva ny rätt från samma kök varje dag var helnöjd med sin ”Ham/Cheese Croissant”.

Benjamin var på sporthumör och gjorde ett snyggt fristilsdyk ut från stället, men skadade sig inte.

Nu har vi tvättat lite fötter o valda rumpor och de andra kollar på Tv istället för att borsta tänderna.

Sandra har inte varit kass i magen idag, men vi vågar inte ta ut något i förskott.

 

Ingången till NekChand rockgarden.
 
Benjamin poserar
 
Zacharias poserar
 
I en av gångarna i rockgarden
Framför vattenfallet
 
Zacharias brevid någonting, som kanske var rötter, eller något annat slingrigt
 
Vattenfallen och husen som stod ovanpå
 
Barnen framför ett träd gjort av cement & säckar.
 
Zach & Benjamin på en av gungorna i de stora valven,
 
Benjamin & Zacharias spanar efter keramikdjuren
 

 

 

Kommentarer

  • Ann-Kerstin Persson säger:

    Vad roligt det lät med den där parken eller vad man kallar det. Så synd att Zacharias ska må så dåligt, men hoppas d håller för Sandra nu.
    Stor kram från farmor som åker till Västerås i morron

    2015-06-24 | 16:22:11
  • Lisbeth o Tomás säger:

    Den parken hade vi gärna vandrat i. Vi lider med Zacharias och gläds med Sandras tillfrisknande

    Kramar

    Svar: Den var helt fantastisk!Även Zacharias har blivit frisk nu :)
    Sandra Domingo

    2015-06-24 | 21:07:04

Kommentera inlägget här: