domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Shimla dag 2 The Mall & The Ridge

Kategori: Allmänt

Torsdag 18/6 -2015

När jag (Andreas) vaknade vid sextiden av fågelkvitter och kände mig utvilad så kändes inte hotellet lika hopplöst längre. Hade vi betalat 4-500 rs för det hade vi varit nöjda, men för 2300 rs/natt hade vi väntat oss mer. Å andra sidan är det bara runt trehundra svenska och det är inte direkt hälsovådligt att bo här (vi har bott på betydligt sämre ställen tidigare år). Det är dessutom så pass svalt här att det gick bra att sova med stängt fönster och Andreas utförde brutala mord på de insekter (inte så många) som hunnit in innan vi stängde fönstret. Benjamin, som redan fått ett par kliande bett under resan smörjdes in med både lindrande salva och ”Odomos”, världens bästa antimygg-medel.

Tyvärr är hotellets tvättkille på semester och det enda alternativet vi hittade var en kemtvätt, så den frågan är ännu inte löst. Vi vet inte heller hur vi skall ta oss härifrån, men det löser väl sig med Taxi i värsta fall.

Vi hittade ett jättebra frukostställe (det finns fler, men de flesta öppnar inte förrän klockan elva). ”Wake & Bake”. Sandra är fortfarande kass i maggen (det kommer bara neråt, inte ”uppevägen”, så det är ok), så hon höll sig till rostat bröd och Resorb.

Under några timmars promenad fick vi se en mysig stadsdel och lärde oss att hundar hatar apor. J-vlar vad den stora apan sprang med tre-fyra ilskna hundar efter sig. Vi kommer som vanligt att förgylla flera indiers semesteralbum – vi är ju så exotiska!

För första gången har vi ätit hamburgare i Indien. Alltså riktiga burgare med nötkött (antagligen buffel, men vem känner skillnad). Detta var på ”Sol Café”. Nu softar vi på hotellet. Det är förhållandevis tyst och lugnt här då det är en bilfri zon – bara ambulanser och viktigpettrar får köra här. Temperaturen är sådär lagom för att sitta i kalsonger och skriva det här utan att svettas. Nu skall vi bara hitta lite internet så vi kan dela med oss av vad vi skrivit.

Sköt om er!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: