domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Iscon

Kategori: Allmänt

18/12-17
 
Tjo igen!
Tack vare att vi var så trötta sov vi gott och länge i den trånga sängen. Alla kunde inte ligga på rygg samtidigt, utan vi turades om att sova på sidan. Zacharias ramlade ur sängen en gång, men vaknade inte riktigt av detta och minns det inte själv.
 
Frukosten var buff'e och något bättre än väntat. En rad sydindiska frukostfavoriter trängdes med rostat bröd och kokt ägg.
Vi trodde att personalen som stoppade ner brödet i brödrosten skulle vaka över processen, men snart stod det lågor upp ur brödrosten...
Nytt bröd stoppades i och vaktades av hotelldirektören(?) själv den här gången.
 
Indier verkar ge det här hotellet bra betyg och utlänningar verkar inte bo här. Det är nog så att man ser lite olika på saker. Indier bryr sig inte så mycket om fuktskador och lite skit i och mellan hörnena. Däremot vill de ha service och hjälp med allt snabbt och omedelbart.
 
Efter utcheckning gick vi över helvetesvägen igen för att komma till tågstationen. Andreas och Zacharias jobbade med planering, strategi och precision när de tog sig över och kom fram både oskadda och oskrämda. De andra två? Well... Dear skadade sig i alla fall inte.
 
Väl över började vi trixa oss fram mellan hundar, rickshor, försäljare, kisspölar och bilar längs med gatan mot järnvägsstationen. Efter att vi gått förbi Metro och busstation utan att hitta, konsulterade vi Google och upptäckte att stationen låg på den sida vägen som hotellet 😣.
 
På stationen kollade vi upp om det var rätt inrättning för just denna resa, vilket det var. Däremot skulle tåget gå en timme tidigare än vi trott, så det var bra att vi frågade!
 
Vi hade ändå en hel dag på oss att roa oss, så vi tog kontakt med Sandras kompis Santosch som precis hade landat från Stockholm. Vi bestämde att mötas på Iscon-templet som han ville visa.
Vi tog metron dit med en gång för att hinna äta innan. Själva templet var stängt när vi kom, men vi lyckades ta oss via bilinfarten in till restaurangen "Higher Taste".
 
Hare Krishna-buff'e som var toppen. Särskilt pasta arabiata, tyckte Zacharias, som också uppskattade efterrätterna mycket. Vi kan verkligen rekommendera även detta Iscon-matställe. När Benjamin var på toa var det någon som var inne och sprayade ner handfatet med spya. Men det påverkade inte helhetsupplevelsen så mycket.
 
Efteråt gick vi ut och väntade på Santosh utanför receptionen, vilken var folktom. Via telefon hävdade Santosh att han var på samma ställe vi trodde vi var på, och att det var mycket folk där...
Efter en stund lyckades vi hitta rätt och gick inåt tillsammans alla fem.
 
Man kan tro att Andreas aldrig varit i Indien förut - Kortbyxor när man skall in i tempel? Orutinerat! 
Efter att han fått ett tal om att detta faktiskt var en helig plats fick han hyra ett "lakan" för 30rs plus en deposition på 500rs. Och en noggrant ifylld lapp som Santosh var snäll och fyllde i.
 
Templet var väl rätt fint och vi hade trevligt. Kort blev tagna och kylskåpsmagnet inköpt.
 
Sedan åkte vi till en foodcourt för åter möta upp med dagens kamrat, som tagit motorcykeln dit. Vi lyckades åter sådär med kommunikationen för att hitta varandra, men slutligen var vi allihop på samma longitud, latitud och våning i det stora köpcentret.
 
Andreas och Sandra gick för att köpa kycklingrätter medan Santosh vågade sig på att följa med barnen för att hitta något gott. Som vanligt ville Benjamin ha nåt från "Subway", och som vanligt bidde det lite rörigt. Sandra kom dit och redde ut situationen någorlunda, men Benjamin var missnöjd med sin macka och vägrade äta den. Sen åt han upp den och ville gå och leka.
 
Väl på rätt plattform i rätt tid och på rätt station, kom fel tåg...
Vi fattade sedan att tåget hade förärats två namn och två nummer, så det var rätt tåg, men vi stod på fel ställe. Så det var till att springa  motströms trettio vagnar fram på perrongen. Det gick bra och nu sitter vi på tåget och skall strax lägga oss.
God natt!

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Asså ni, så roligt att läsa om ett äventyr, längtar redan på nästa inlägg ❤
    Kram
    Maja

    2017-12-19 | 18:36:54

Kommentera inlägget här: