domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Where's my f***ing money?

Kategori: Allmänt

Halēā!
 
Det bidde sent igår och morgonen kom för tidigt i morse 😒😑😶. Ingen av oss studsade upp utan var tvungna att falla uppåt för att komma ur sängarna halv åtta.
Humöret och aptiten vid frukost varierade lite mellan familjemedlemmarna...
 
Efter utcheckning gick vi för sista gången ner mot tågstationen. Två av tre kassor hade stora stängt-skyltar på sig, men de verkade ge hjälp snabbare än den öppna, så Sandra ställde sig där. Andreas, som stod i kön för den öppna kassan fick dock hjälp först. Fyra biljetter utan garanterad sittplats blev det.
 
Vi hade nästan två timmar till godo tills tåget skulle gå, så vi hittade fyra platser jämte varann på perrongen och satte oss att softa i den ljumna vinden i skuggan. Andreas pratade med lite folk och berättade att det var minus tio grader när vi åkte från Sverige. En av killarna kunde inte riktigt greppa att det kunde vara ännu kallare än den kylskåpskalla vattenflaskan han höll i.
 
När tåget kom kastade sig folk på i farten för att få bra platser och vi var rädda att vi inte skulle få plats, men vi fick sitta ihop hela familjen, ibland med någons packning på Andreas fötter, men ändå.
 
Kannur är en lite mindre stad med ca 350 000 invånare.
 
När vi kom till den fina hotellobbyn blev vi trevligt bemötta och Sandra skrev in oss. Sedan kom vi till att de ville ha lite förskott. Men vi hade ju betalt 9000rs i förskott för ett par veckor sedan?
De hävdade att de inte fått några pengar och Sandra fick prata med chefen på telefon -två gånger!
Vi hade papper som bevisade transaktionen, men det hjälpte inte.
Sedan spenderade vi två timmar med att försöka få tag på Handelsbanken från vårt rum. Våra telefoner går inte att ringa Sverige med, så vi fick chatta med Vincent på Handelsbanken, men han kunde inte göra så mycket.
 
Sen kände vi att vi måste fixa käk, så vi gick ett par meter och hittade Indian Coffee house. God mat som bars ut av mustachprydda män med lustiga vita mössor och som såg ut som kopior av varandra. Sandra sa till om sitt scrambled egg tre ggr innan hon fick den, i övrigt var servicen bra och det var rätt billigt.
 
Hem och vila och fortsätta rådda i problemet, fortfarande utan framgång. Vi gick ner och sa att chefen får kolla mer med sin bank. Nu var det en ny kille i receptionen och han sa att det skulle fixa sig ikväll. Det sa de om toapapperet oxå, men det gav vi upp på och köpte en rulle.
 
På kvällen gick vi genom en del av staden och hade mysigt. Vi gick in på köpcentret gud glömde och handlade lite lotion och sånt i affären tvärs över gatan. Sedan hittade vi ett litet hak längs vägen som vi stannade och åt på. Kismat hette det och hade förutom god mat en mycket trevlig ägare. Han avrådde oss från att beställa så mycket mat vi tänkt och erbjöd oss istället att han skulle laga mer allteftersom.
Benjamin och Zacharias delade på en chicken 65, Andreas tog en chicken byriani och Sandra vågade sig på en musselbyriani. 
 
Mätta och nöjda strosade vi hemåt genom ett blinkande gytter. Mysigt.
Väl hemma på hotellet sa Andreas till om en extra kudde och vi gick upp för att duscha.
 
Det fanns bara kallvatten och toaletten fungerade inte...
 
Då vi fortfarande inte fått några kuddar gick Andreas ner för att säga till om allt på en gång. Personalen trodde att vi var dumma i huvudet och förklarade att man var tvungen att sätta på varmvatten-kranen. Jag sa att vi naturligtvis gjort detta och de lovade att skicka upp kuddkillen för att kolla.
 
Efter en stund kom han, skruvade, pillade och försökte gå därifrån mumlande att han inte visste något om vatten. Då började Andreas bli arg och killen ringde chefen. Sedan gick han.
 
Sandra tog på sig kläder och gick tillsammans med sin make ner till receptionen. Fortsatt mumlande och bortförklaringar. Nu började de hävda att de bara har varmvatten på dagen, konstigt att de inte visste det för en stund sedan, då de sa till oss att vänta på varmvattnet.
 
Nu följde en av receptions killarna med upp, han trodde varken på oss eller kuddkillen men fick ge sig. Allt slutade efter många turer med att vi blev erbjudna ett nytt rum.
 
Det var ok med en stor balkong med pytteliten dörr ut(?!). Inget varmvatten här heller, men vi blev erbjudna två hinkar varmt vatten...
 
Vi valde ett relativt dyrt rum för att fira jul i och det här började ju inte så bra. Vi har bott i rum med trasiga toaletter och utan varmvatten förut, men då har vi betalat en tiondel av priset och inte behövt jobba oss så här. Personalen hjälpte inte ens till med flytten.
 
Wifi är via en skum "pucklösning" och är j-vligt slött.
 
Men staden verkar trevlig och i morgon skall vi julhandla.
 

Kommentarer

  • Lisbeth o Tomas säger:

    Ni verkar ha bra väder vara på ett mysigt ställe se intressanta saker och äter gott. Må därför resten lösa sig för er såsom pengar, kuddar, toalett och dusch.
    Här hade vi ett vitt landskap för några dagar sedan men nu är det som vanligt inte en flinga +6 grader och väldigt blåsigt men skinkan bakad sillen inlagd och snart är granen pyntad. Allt gott till er så här dan före dopparedagen.

    2017-12-23 | 13:30:12

Kommentera inlägget här: