domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Chapada Imperial

Kategori: Allmänt

Onsdag 5/7:
 
Ciao!
 
Idag var vi uppe tidigt och fixade frukost och matsäck. Jag lyckades väcka Danis syster när jag skulle låsa upp för Frida, som sover med Inez och morsan i gäststugan. Nu när det inte är så långt kvar till brölloppet, sover det snart folk i varje hörn av huset.
 
Jag, Frida, Gustav, Doris, Andreas Ingemar och Felippe åkte på utflykt till en nationalpark. Vägen dit var mycket bred men gropig och skumpigg och grusig. 
 
Väl där fick vi åka i en stor lastbilsjeep ut till början av leden.
 
 
Det var vi sju och en liten trevlig guide med god smak (Innan vi ens hejat berömde han mig för min fina Motörhead-tröja) och två damer från Argentina. 
 
Vi gick nerför en lite knixig led genom underbar natur med fantastisk utsikt och stannade och tittade på olika vattenfall, av vilka vi badade i några.
 
Guiden var mycket noga med att vi skulle stretcha innan vi började gå, akta oss för lösa stenar och varnade oss för att få stickor i händerna. Oturligt nog var han inte lika noga med att räkna hur många vi var.... Efter andra badstället påpekade Frida att vi hade tappat en av argentinskorna. När guiden frågade den andra damen om hon visste vart hennes vännina var skakade hon på huvudet. När vi förstod att hon var borta sa kompisen "yes" och frågade om vi kunde ta en bild på henne och fallet..... Hon kanske bara tyckte det var skönt att slippa henne?
 
 
 
Guiden sprang tillbaka, testade olika sidospår och blev allt blekare. Till slut fick han bud om att hon var en bra bit längre fram i spåret. När vi väl fick henne i sikte höll hon sig en bra bit framför gruppen. Hon var nog inte så förtjust i att vänta på att vi skulle bada och så.
 
Det var en underbar tur som avslutades med lunch och tid att titta på papegojorna. Gustav, Doris och Andreas fick för sig att köra balansbanan på hög höjd de hade. Det såg ut som de ångrade sig när de välvar där uppe.
 
När vi skulle åka därifrån råkade Gustav backa på en stolpe med bilen vi lånat av Fatimas bror. Jobbigt. 
 
Efter middag hemma frågade vi om vi kunde hjälpa till med något. Efter två timmars väntande sa Dani att vi skulle sätta upp foton på fönstrena. Hon hade tydliga åsikter om hur det skulle vara och vi var fyra stycken som jobbade med detta till midnatt.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: