domingo.blogg.se

Vi är en familj som består av mig Sandra, min make Andreas och våra 2 söner Zacharias 11 år & Benjamin 9 år.

Down by the water

Kategori: Allmänt

Tisdag 4/7
 
Efter frukost körde Dani och Gu oss ( Frida, Inez, Andreas, Ingemar och mig) till ett museum vi trodde skulle handla om hur man planerade och byggde Brasilia, men som mest var ett mausoleum och hyllningsställe åt den president som beslutade om detta, Kubicek. Sen skulle vi gå till museet som handlade om indianerna i Brasilien, men det var stängt. Då tog vi en halvtimmes promenad till Tv-tower, som A och I inte varit uppe i. Men det var oxå stängt. Då gick vi till McDonalds.  Det var öppet. Vi fick hjälp av en snäll kvinna som kunde engelska att göra vår komplicerade beställning.
 
Egentligen skulle vi ätit mat tillsammans med resten av Perssons på en restaurang klockan ett. Men det blev förseningar (surprise!), så vi behövde ett mellanmål på McD. Precis när vi var färdiga kom Gustav med morsan, Kerstin och Doris, som han hämtat på flyget.
 
Gustav beställde en über, som kom till fel sida gatan. Vi skyndade oss över vägen igen, men taxin började rulla bortåt. Då gjorde Doris en tjurrusning efter bilen och försvann mellan husen. Så när taxin kom tillbaka till oss fick vi vänta på Doris.
 
Vi åt buff'e på Bier fass på Pantao, vid sjön. Det var gott och vi fick besök av små makaker.
 
Efteråt körde Gustav hem Kerstin och morsan och tog Frida och Inez till sytanten.
 
Vi pojkar gick längs sjön en stund och lyckades sedan få restaurangfolket att beställa en Taxi åt oss (Gustav hade förvarnat dem). Resan hem gick bra.
 
Efter att Inez klänningssömnad dragit ut på tiden var de tvugna att åka runt i staden och leta färg av ett visst fabrikat till Danis lokal. Den hade nämligen tagit slut mitt i målningen. Vi åt alltså mat utan dem då de kom hem efter nio.
 
Med varken Dani elier Gu hemma så vände sig alla till mig för tolkning och översättning?! Jag har ju studerat Portugisiska ända sen i Fredags😜.
 
Imorgon skall vår hike äntligen bli av, så jag skall upp om sex timmar. Godnatt
 
Kubiceks memorial museum.
 
Monkey bussines! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Gör något roligt", sa Doris och det blev väl bra?!
 
OBS! BILDEN VISAS BARA FÖR ER MED SÄKERHETSKLASS 3
 
 
 
 
 
Pantaõ, stora bron, heter området.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: